پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهادکشاورزی گفت: هزینههای تولید محصولات کشاورزی در باغهای سنتی، حدود ۴ برابر بیشتر از باغهای مدرن بوده و میزان تولید محصول نیز در باغهای سنتی یک سوم باغهای مدرن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، ۴۰ نفر از نمایندگان استانهای تولیدکننده انگور و کشمش نامهای را خطاب به وزیر جهادکشاورزی نوشته اند تا در اولین فرصت شورای قیمت گذاری کشمش با حضور وزیر تشکیل و بر اساس هزینه تولید، قیمت خرید کشمش تعیین و تعاون روستایی به بازار ورود کند.
امسال کشمش تاکداران را واسطهها و کارخانه داران با قیمت حدود ۷۰ هزار تومان خریداری میکنند این درحالی است که سال گذشته کشمش در بازار داخلی با قیمت ۱۱۰ هزار تومان خریداری میشد که شاهد کاهش زیاد نرخ این محصول هستیم درحالی که این محصول در بازار جهانی رشد قیمتی دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: دولت بخشی از حمایتهای خود را در حوزه پیش از تولید در باغات انجام میدهد. درمحصولاتی مانند گندم دولت خرید تضمینی در نظر میگیرد، اما در برخی محصولات مانند کشمش و انگور دولت به فکر ایجاد بازار است.
بیگدلی نماینده مردم شهرستان تاکستان در ارتباط تلفنی با استودیوی برنامه گفت: حاکمیت باید برای قیمت گذاری محصولات کشاورزی نگاه ویژهای داشته باشد. قیمتهای اعلامی در بازار کاملا مورد انتقاد باغداران بود و در این راستا رایزنیهای لازم با وزیر جهادکشاورزی صورت گرفت. باتوجه به ناترازی انرژی و مشکلات افزایش قیمت کارگر و نهاده ها، قیمت تمام شده محصول برای کشاورزان بسیار بالاتر رفت.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که دولت برای کنترل قیمت میتواند انجام دهد بحث برطرف کردن ناترازی انرژی و در دسترس قرار دادن کودها برای کشاورزان است. قیمت جهانی کشمش و انگور بسیار بالاتر از قیمت داخلی است و مسبب آن هم در بخشی از موضوع به حضور دلالان برمیگردد.
بیگدلی گفت: وزیر جهادکشاورزی روز شنبه در خصوص ابلاغ یارانه خرید تضمینی کشمش اقداماتی انجام خواهد داد. در زمینه صادرات این محصول هم با مسئولان مربوط از جمله رئیس جمهور هم برای رفع تعهدات ارزی رایزنی انجام گرفته است.
عطایی در ادامه برنامه اظهار کرد: خط قرمز ما، کشاورزان هستند. قیمت انگور تازه صد هزار تومان است و ضریب تبدیل انگور به کشمش یک به چهار است. ما در کف قیمت باید به خسارت کشاورز توجه داشته باشیم. صندوق توسعه سرمایه گذاری تاکستان از ۱۲ مهر وارد عمل شده است که نگرانی باغداران رفع میشود. امسال افزایش تولید یکی از عوامل کاهش قیمت در بازار است. امسال در خصوص تعیین قیمت خرید توافقی اختیاراتی به استانها واگذار شده است.
وی تصریح کرد: در سطح کشور در تولید انگور و کشمش در رتبههای اول و دوم قرار داریم.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی تاکستان در ارتباط تلفنی با استودیوی برنامه گفت: در حال حاضر با خرید امانی این صندوق وارد میدان شده است و تنها مرجع رسمی در این زمینه است. باتوجه به اینکه در سال جاری میزان تولید بالاتر بوده و منابع صندوق هم محدود است مجبوریم خرید را به صورت امانی انجام دهیم و این مساله به نفع تولیدکننده است.
لشکری گفت: افت عملکرد در باغات انگور، مشکلات صادرات، تعهد ارزی، تعرفه ترجیحی از عواملی هستند که قدرت رقابت صادرکننده را کاهش میدهد. عرضه محصول بیشتر از میزان تقاضاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی درادامه گفت: بین یک باغ مدرن و سنتی حدود چهار برابر تفاوت قیمت وجود در هزینههای تمام شده وجود دارد. حدود ۳۰ درصد از باغهای ما تقریبا نوین هستند، اما متراکم نیستند. تولید محصول در باغ مدرن هم حدود دو و نیم برابر بیشتر از باغ سنتی است. در بخش کشاورزی از قبل از انقلاب تاکنون حدود سه و نیم تا پنج درصد است در حالیکه این میزان در صنعت بیست درصد است.
عطایی گفت: تعهد ارزی در زعفران و پسته حذف شده است که به عنوان یک مانع در صادرات محسوب میشود. ترکیه در دنیا اولین صادرکننده کشمش است در حالیکه به صورت واردات خود را از کشور ما انجام میدهد.