پخش زنده
امروز: -
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور برای کاهش آمار کم تحرکی، مراسم ورزش صبحگاهی و افزایش پارک ها و فضای سبز را پیگیری می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت نیشابور گفت: ارزیابی انجام شده از فعالیت بدنی افراد ۳۰ تا ۵۹ سال جمعیت زیر پوشش این دانشگاه از ابتدای امسال تا کنون نشان می دهد که ۴۴ درصد این گروه کم تحرک هستند.
دکتر مریم مردانی افزود: از این تعداد افراد میانسال کم تحرک، ۳۴ درصد مرد و ۶۶ درصد زن هستند.
وی ادامه داد: همچنین در ارزیابی صورت گرفته به لحاظ فعالیت بدنی در افراد ۳۰ تا ۵۹ سال جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، شیوع کم تحرکی در زنان ۶۲ درصد و در مردان ۳۸ درصد است.
مردانی افزود: برگزاری پویش های اطلاع رسانی، تهیه محتواهای آموزشی و انتشار در فضای مجازی، طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی در قالب سندملی کنترل و پیشگیری از عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، تشکیل کمیته فرعی فعالیت بدنی شهرستان، درخواست و پیگیری افزایش پارک ها، فضاهای سبز و سالن های آموزشی، برگزاری مراسم ورزش صبحگاهی به مناسبت های مختلف، از جمله برنامه ها و اقدامات دانشگاه علوم پزشکی نیشابور برای کاهش کم تحرکی در جمعیت زیر پوشش به شمار می رود.
سرپرست گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت نیشابور گفت: کم تحرکی از عوامل خطر زا و علت بیماری های مزمن و مرگ در جهان است و موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد می شود به طور مثال کم تحرکی در ایجاد ۲۱ تا ۲۵ درصد موارد سرطان پستان و روده بزرگ (کولون)، ۲۷ درصد موارد دیابت و ۳۰ درصد موارد بیماری های قلبی و عروقی موثر است.
مردانی با بیان این که احتمال مرگ و پیشرفت بیماری های قلبی و عروقی در افراد کم تحرک نسبت به افراد فعال ۲ برابر بیشتر است، افزود: بنیاد تحقیقات قلب بریتانیا ۳۷ درصد مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را به کاهش فعالیت بدنی نسبت می دهد.
وی اضافه کرد: متاسفانه از هر چهار بزرگسال، یک نفر فعالیت بدنی کافی ندارد که نیازمند بررسی، برنامه ریزی و تغییر دیدگاه افراد به انجام فعالیت بدنی است و با توجه به این که بیش از ۱۴ درصد مرگ ها در جهان به فعالیت بدنی نامناسب نسبت داده می شود برآورد می شود که در صورت افزایش فعالیت بدنی، سالانه می توان از وقوع چهار تا پنج میلیون مرگ جلوگیری کرد.
مردانی گفت: فعالیت بدنی با افزایش تقویت سیستم ایمنی در پیشگیری از ابتلا یا تشدید بیماری های واگیر نیز موثر است و نیز می تواند با ترشح هورمون اندروفین در بدن منجر به کاهش استرس، اضطراب و افسردگی و همچنین افزایش آرامش شود.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می کند.