پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفع کمبود زیر ساختهای تشخیصی و درمانی را در حوزه سلامت استخوان ضروری دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا رئیسی در همایش تازههای پوکی استخوان گفت: در ایران به ازای هر یک میلیون نفر فقط ۷ دستگاه سنجش تراکم استخوان وجود دارد، در حالی که این رقم در اروپا ۱۶ و در برخی کشورها مانند ژاپن بالاتر هم هست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به توزیع نامناسب دستگاههای سنجش تراکم استخوان در بخش دولتی و خصوصی، بر ضرورت سیاستگذاری موثر در این زمینه تاکید کرد.
علیرضا رئیسی با اشاره به موفقیت مراکز درمانی پیشگیری از شکستگی ثانویه در کشور، ابراز امیدواری کرد: با همکاری موثر میان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و بنیاد بینالمللی پوکی استخوان و حمایت وزارت بهداشت، تعداد این درمانگاهها را در کشور افزایش داد.
سیدرضا رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این همایش با تاکید بر اهمیت افزایش سطح سواد سلامت در جامعه، بر نقش مهم چنین رویدادهایی در ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد.
باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم هم پوکی استخوان را به عنوان پدیدهای خاموش و بیماری مزمن توصیف کرد که میتواند افراد سالمند را با چالشهایی متفاوت و پیچیده رو به رو کند.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: یکی از مهمترین این چالش ها، رخدادهای شکستگی ناشی از پوکی استخوان است که سلامت افراد مبتلا را بطور جدی تهدید میکند.
لاریجانی گفت: بر اساس مطالعهای در سال ۱۴۰۰ در ایران، بیش از ۶۰ درصد زنان و حدود ۳۰ درصد مردان ۶۵ ساله و بالاتر مبتلا به پوکی استخوان هستند.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: توجه به این نکته بااهمیت است که پوکی استخوان علامت دار نیست و بیشتر بیماران از بیماری خود آگاه نیستند و اقدامی برای درمان آن و پیشگیری از شکستگی انجام نمیدهند. این موارد موجب میشود تا بسیاری از بیماران در هنگام رخداد شکستگی به بیماری خود پی ببرند از این رو جلوگیری از مواجهه با این چالشها و تصمیم گیری صحیح در برابر آنها، مستلزم آگاهی بیماران و نیز حساس سازی پزشکان در خصوص این مهم است.
همایش تازههای پوکی با حضور حرفهمندان سلامت و با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان در سالن ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.