سهم ۳ دهم درصدی پژوهشگاه نیرو از درآمدهای وزارت خانه
رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه سهم فعلی این پژوهشگاه از درآمدهای وزارت نیرو فقط ۳ دهم درصد است گفت: طبق سند چشم انداز بیست ساله کشور این عدد باید ۳ درصد باشد درحالی که همین عدد هم طبق نیاز بخش پژوهش باید ده برابر شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو، امروز، ۶ آبان ۱۴۰۳ در نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت برق درخصوص اولویتهای پژوهشی پژوهشگاه نیرو گفت: درحال حاضر در کنار مسائلی مانند ناترزی انرژی، اقتصاد برق، مسائل حقوقی و استفاده از فناوریهای نو، هوشمند سازی از اولویتهای این مرکز است.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش مشکلی وجود ندارد، تشریح کرد: اگر در کشور شبکه هوشمند وجود داشته باشد میتوان بخشی از ناترازیهای انرژی را حل کرد، اما مسئله اصلی در این حوزه مشکلات سختافزاری است، برای مثال در کشور به ۴۰ میلیون کنتور هوشمند نیاز داریم درحالی که تعداد کنتورهای موجود در کشور ده درصد این مقدار است.
عمیدپور افزود: با نصب کنتور هوشمند برای هرخانه، ۶۰ مورد میشود کنترل و مدیریت کرد.
رئیس پژوهشگاه نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار که " با توجه به اینکه طبق سند چشم انداز بیست ساله کشور سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی باید ۳ درصد باشد، چقدر بودجه در اختیار این مرکز قرار میگیرد، گفت: درحال حاضر حدود ۳ دهم درصد به پژوهش تخصیص داده میشود درحالی که با توجه به برآوردهای درآمدی صنعت برق عدد ذکر شده در سند چشمانداز نیز باید ده برابر شود.
وی تشریح کرد: منابعی که در اختیار پژوهشگاه نیرو قرار میگیرد، فقط صرف خود پژوهشگاه نمیشود بلکه در اختیار دانشگاهها نیز قرار میگیرد.
عمیدپور در ادامه با اشاره به انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان یکی از اولویتها و پیشنهادهای جدی این پژوهشگاه برای رفع ناترازی برق، بیان کرد: طبق مطالعات انجام شده، ۹۶.۲ میلیارد دلار فرصت انرژی را در سال ۱۴۰۲ از دست دادیم.
رئیس پژوهشگاه نیرو داشتن فناوری را تنها عامل پیشرفت در حوزه تجدیدپذیرها ندانست و گفت: اروپا نیز دارای فناوریهای بالای این حوزه است، اما کشور پیشتاز در انرژیهای تجدیدپذیر چین است و این به دلیل ظرفیت تولید و فروش بالایی است که دارند.
وی افزود: در ایران در حوزه تحقیقاتی، فعالیتهای خوبی انجام شده، اما در ایجاد ظرفیت تولید و تجاریسازی مشکل داریم.
عمیدپور با بیان اینکه درحال حاضر این پژوهشگاه با ۱۲۰ شرکت دانش بنیان به صورت مستقیم همکاری دارد، گفت: شرکتهای دانش بنیان به جریانسازی و بازار سازی برای فعالیتهای خود نیاز دارند که ما در تلاش هستیم آنها را از طریق دسترسیهای ارتباطاتی که داریم به شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو مانند شرکت توانیر و مدیریت شبکه، متصل کنیم.
وی تشریح کرد: درواقع ما دنبال حمایتهای پلتفرمی از شرکتهای دانشبنیان هستیم.
رئیس پژوهشگاه نیرو درخصوص میزان بهرهگیری این پژوهشگاه از هوش مصنوعی گفت: اکنون در چند طرح در حوزههای مختلف مانند انتقال و توزیع برق، برای پردازش دادههای عظیم در اوج مصرف برق تابستان، در حوزه تعمیر و نگهداری یا در حوزه افزایش راندمان برخی نیروگاههااز هوش مصنوعی استفاده میشود که باعث ارتقای ظرفیت و راندمان نیروگاهها شده است.