پخش زنده
امروز: -
اصلاح الگوی کشت، از برنامههای راهبردی در بخش کشاورزی است که در کنار الزامات و مشوقها وتأمین به موقع منابع اعتباری، همکاری و همراهی کشاورزان را میطلبد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مهاباد؛ یکی از مصداقهای بارز اصلاح الگوی کشت آشنایی کشاورزان با قوانین و علم روز در حوزه کشاورزی است.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان مهاباد با بیان اینکه توجه و تأکید بر آموزش کشاورزان از اساسیترین موضوعهای مورد بحث در حوزه کشاورزی است، گفت: در مجموع ما در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تعداد سه هزار و ۲۲۲ نفر روز را آموزش دادیم که از این تعداد دوهزار و ۴۹۶ نفر روز در زمینههای مختلف زراعی، باغی و دامی و مکانیزاسیون آموزشهای لازم را فراگرفتند.
حقگوی افزود: علاوه بر دورههای یک روزه آموزشی دورههای مهارتی به صورت پیوسته برگزار می شود که این دوره ها به مدت سه یا هفت روز بوده که زمینه نیز ۷۲۸ نفر روز آموزشهای لازم را فراگرفتند.
سعیدیان، معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد هم گفت: در بحث نهادهها سامانه پایش کودی طراحی شده که کشاورزان میتوانند مستقیم ثبت نام و خدمات دریافت کنند. سامانه جامع پهنهبندی را داریم که کل اطلاعات زراعی یک سال کشاورز در همان سامانه ثبت میشود، سامانه سیتا هست که کشاورزان برای نیازی که دارند، ثبت نام میکنند و این باعث شده که کشاورزان آسانتر بتوانند به این تسهیلات و امکاناتی که هست دسترسی پیدا کنند.
کارشناس آب و خاک هم بر آزمایش خاک قبل از کشت محصولات در حوزه کشاورزی تأکید کرد.
اسماعیلزاده، گفت: آزمون خاک مشخص میکند مسیر راه یک ساله را در هر مرحله از عملیاتی که لازم باشد برای کشاورز مشخص کنیم و هر نوع کود با چه مقدار مورد نیاز محصول را به صورت برنامه به کشاورز اعلام کنیم.
وی، با بیان اینکه آزمون خاک بیشتر به صورت سالانه برای محصولات زراعی تهیه میشود، اضافه کرد: الگوی کشت برنامهای هوشمندانه برای مدیریت مصرف منابع آب،توسعه پایدار کشاورزی، تأمین امنیت غذایی و افزایش بهرهوری در شرایط خشکسالی است.