پخش زنده
امروز: -
اجلاس سران کشورهای عضو گروه بریکس از روز سهشنبه در حالی به میزبانی شهر کازان روسیه آغاز میشود که نقش این سازمان در آینده تحولات اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهان، روز به روز افزایش مییابد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، نشست سران ۱۰ کشور بریکس از جمله روسیه، جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، عربستان و امارات متحده عربی از روز سهشنبه آغاز میشود و شهر کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه به محل رایزنی و مذاکرات داغ سران کشورهای عضو بریکس و نیز روسای جمهور و مقامات عالیرتبه ۲۸ کشور همسو و علاقمند به همکاری با این سازمان تبدیل خواهد شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست کسب و کارهای بریکس با اشاره نقش و جایگاه بریکس در آینده جهان گفت: بریکس به علت حجم و رشد نسبتا زیاد خود، بخش اعظم رشد اقتصادی جهان را طی سالیان آینده محقق خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین افزود: فعالیت بریکس برضد هیچ کسی نیست بلکه هدفش تنها روی یک کار، یعنی توسعه پایدار و شکوفایی کشورهای عضو معطوف است.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان نیز برای شرکت در این اجلاس روز سهشنبه وارد روسیه خواهد شد.
این نخستین حضور جمهوری اسلامی ایران بهعنوان عضو رسمی و دائمی در گروه بریکس است.
سال گذشته و در جریان برگزاری اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی، شهید آیتالله رئیسی، به منظور رایزنی و مذاکره درباره پیوستن کشورمان به بریکس در نشست شرکت کرده بود.
مسعود پزشکیان علاوه بر شرکت و سخنرانی در نشست بریکس، اجلاس کشورهای دوست، موسوم به «بریکسپلاس» و دیدار و مذاکره با مقامات کشورهای شرکت کننده، موضوعات دوجانبه با روسیه را نیز پیگیری خواهد کرد.
ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه، کذرگاه ریلی شمال-جنوب را یکی از از مهمترین طرحهای مشترک بین ایران و روسیه دانست و گفت: با تکمیل آن، شمال اروپا به شبه قاره هند متصل میشود و تامین کننده منافع دو کشور در حال و آینده است.
وی ابراز امیدواری کرد: سفر رئیس جمهور ایران به روسیه و توافقات ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان زمینهساز سرعت بخشیدن به روند اجرای این طرح منجر شود.
یوری سادیتف، مدیر همکاریهای بینالمللی وزارت انرژی روسیه نیز گفت: همکاریهای مشترک در حوزه انرژی بین ایران و روسیه وجود دارد.
وی گفت: پیش بینی میشود دو رئیس جمهور به توافقات مهمی برسند و در وهله نخست، ایران به هاب و کانون اصلی گازی در منطقه تبدیل شود.