برگزاری آیین افتتاح طرحهای عمرانی و افزایش سرانه ورزشی
آیین افتتاح ۲۰۵ طرح عمرانی ورزشی امروز در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، مراسم انعقاد تفاهمنامه و رونمایی از طرح ملی ورزش و مردم با حضور وزیر ورزش، معاونین وزارت ورزش، مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی، کیخا معاون امور استانهای صدا و سیما، ناصحی مدیر عامل بیمه سلامت و تعدادی از مدیران کل ورزش و جوانان استانها به صورت برخط برگزار شد.
معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در این مراسم گفت: در پنجمین روز از هفته تربیت بدنی در راستای اجرایی کردن طرح ورزش و مردم اقدام به افتتاح طرحهای عمرانی کردهایم. امضای تفاهم نامه با صدا و سیما و بیمه سلامت با هدف ایجاد نشاط و سلامتی است.
اسبقیان افزود: ما در هفته تربیت بدنی با دستور ویژه وزیر ورزش سعی کردیم متفاوتتر از سالهای قبل برنامه ریزی و جدیتر اجرا کنیم. فدراسیون ورزشهای پهلوانی و زورخانهای همکاری بسیار خوبی در این زمینه داشتند، امروز همزمان در استانهای مختلف روند افتتاحها به صورت برخط انجام می شود.
مدیرکل دفتر فنی و نظارت بر اماکن ورزشی گفت: به مناسبت این هفته ۲۰۵ طرح ورزشی با مساحت ۴۱۸۶۰۲ مترمربع که شامل زمین فوتبال، مینی فوتبال، سالن مسابقات، سالنهای چند منظوره، سالنهای غیرتوپی، استخر در استانهای مختلف و بیشتر در مناطق محروم افتتاح شد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان که به صورت برخط در این مراسم حضور داشت، گزارش کاملی از فعالیتهای یک سال اخیر اداره کل تربیت بدنی این استان ارائه کرد.
بنی تمیم اظهار داشت: امروز ۲۵ طرح مهم در شهرستانهای مختلف استان افتتاح خواهد شد، این طرح در شهرستانهای محروم ولی قهرمان پرور انجام می شود. یک خوابگاه ۱۲۰ تخت خوابی، سالن رزمی و سالنهای چند منظوره خواهیم داشت.
مدیرکل ورزش و جوانان استان هرمزگان گفت: در سال گذشته ۱۴۷ مکان ورزشی افتتاح کردیم، در سال جاری هم تعداد زیادی اماکن ورزشی افتتاح خواهیم کرد خوشبختانه اعتبار ویژه خوبی را داریم و در بخش بانوان هم سالن و هم زمین چمن داشتیم.
همچنین معاون امور استانهای صدا و سیما اظهار داشت: امروز من به دولت تبریک میگویم که چنین وزیر اخلاق مداری دارد، برای من درس آموز بود که این طرحها حاصل زحمات دولت قبل بوده است. این تفاهم نامه ای است که مدتها مطالعه شد، در فرمایشات حضرت آقا به ورزش همگانی مستمر اشاره شد. وقتی موضوعی را ایشان مطرح میکنند موضوع ملی و تکلیف است، باید همه دستگاهها به کمک وزارت ورزش بیایند و به این بخش توجه کنند.
کیخا گفت: در سند تحول صدا و سیما مسئله عدالت محوری اشاره شده است این تفاهم نامه می تواند به این رویکرد کمک بزرگی داشته باشد.
وی افزود: در حوزه ورزش همگانی به شدت عقب هستیم، رسانه ملی به عنوان همراه و همدل در کنار شما است، هم در طراحی برنامه و هم روایت و آگاه بخشی جامعه.
معاون امور استانهای صدا و سیما گفت: امروز فصل جدیدی از توجه دستگاههای متولی ورزش همگانی را شاهد هستیم. در استانها یک برنامه اختصاصی برای ورزش داریم هم در حوزه خدمات و هم مطالبه گری یک برنامه ملی هم داریم که روزهای جمعه پخش میشود امیدوارم که به واسطه اهمیت ورزش همگانی از امروز جدیتر به این مسئله بپردازیم و در حوزه فرهنگسازی فعالیت گستردهای داشته باشیم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران هم در این مراسم گفت: میتوان با همکاری وزارت ورزش و صدا و سیما تکالیف خود را اجرا کنیم. سلامت در وزارت بهداشت ۲۵ موضوع را پوشش میدهد و ۷۵ درصد در دیگر بخشها از جمله صدا و سیما و ورزش است.
ناصحی افزود: برخی نکات هشداردهنده از جمله چاقی، دیابت و فشار خون وجود دارد که ریشه آن کم تحرکی و ورزش نکردن است حدود ۷۹ درصد عدم فعالیت وجود دارد ۲۴/۵ درصد چاقی و ۳۹ درصد اضافه وزن دارند که نتایج آن فشار خون میشود. دیابت از ۱۰ درصد به ۱۴ درصد رسیده است. این جامعه نیاز به تحرک، نشاط و امید دارد. هم کارکنان و هم جامعه تحت پوشش نیاز به ورزش دارند.
وی گفت: این جلسه یک جانبه نیست همه باید دست به دست هم دهیم و از بسترها به نحو مطلوب استفاده کنیم. امسال اعتبار ما بیش از ۵۰ همت بود که همه صرف درمان میشود، میخواهیم ۵ درصد را صرف پیشگیری کنیم. نرم افزاری طراحی شده که برای استفاده و بالا بردن تحرک اجرا میشود، چرا که کارهای درمانی دیگر جواب نمیدهد و باید به جای افتتاح بیمارستان از ریشه کار کرد.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی هم در خصوص طرح ملی ورزش و مردم، اظهار داشت: با هدف عملیاتی کردن اصل ۳ قانون اساسی طرح ورزش و مردم تدوین شد. در ۱۱ ماه گذشته با همکاری همه نیروها این طرح اجرا شد. این طرح به صورت عملیاتی اجرا میشود. با اجرای این طرح شعار ایران قوی ورزش قوی را به اجرا در میآوردیم.
کلانتری افزود: ارگانهایی، چون صدا و سیما، وزارت بهداشت، فدراسیون همگانی و روابط عمومی وزارت ورزش در اجرای این طرح همکاریهای خوبی با ما داشتند. وزیر ورزش هم خیلی خوب به ما اعتماد کرد و باور وی توانست ما را در اجرای خوب این طرح ملی همراهی کند.
در ادامه وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: به نمایندگی از دولت مردمی شهید رئیسی که این طرحها ماحصل زحمات آن دوران است این افتخار را دارم که ۲۰۵ طرح ورزشی را در کشور به بهره برداری برسانیم با حجم منابع مالی ۱۱۰۰ میلیارد تومان و شرمنده استانهایی هستیم که طرحی نداشتیم.
احمد دنیامالی گفت: از مدیرکل فنی میخواهم که هرچه سریعتر طرحهای عمرانی سایر استانها هم به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: ایران قوی ورزش قوی میخواهد این از فرمایشات مقام معظم رهبری است باید شرایطی را فراهم کنیم که مردم بیشتر ورزش کنند تا نشاط در جامعه ایجاد شود.
وزیر ورزش و جوانان گفت: معتقدم که در بحث حرف و عمل، طرح موضوع برنامه و ایده و اجرایی کردن نیاز به اولویت بندی داریم و اجازه نداریم هر برنامهای که قابلیت اجرا ندارد ارائه دهیم.
دنیامالی افزود: باید پیش بینی درستی داشته باشیم، خیلی وقتها حرف میزنیم ولی اجرا نمیشود، نمیخواهیم حرفی بزنیم که به اقدام منتج نشود، باید درست و با مشورت در چارچوب باشد. خیلی وقتها حرفهایی توسط افرادی دیگر زده شده من نباید بگویم آنها گفتهاند آنها شخصیت حقوقی بودهاند و باید تکالیف آنها را اجرا کنیم.
وی گفت: حرف وی براساس استراتژی وزارتخانه و برنامه ششم بوده که باید پیگیری کنیم، جایگاهها حقوقی بوده است نمیتوانم بگویم حرفهای وزرای قبل به من ربطی ندارد البته حق ارتقاء و متعالیتر کردن آن را داریم.
وزیر ورزش افزود: در حال حاضر ما باید یک طرح جامع برای المپیک ۲۰۲۸ بنویسم که به تبع تا آن زمان المپیک جوانان و بازیهای آسیایی را در پیش داریم پس باید این طرح را به کل کشور اعلام کنیم تا مردم، نخبهها، دانشگاهیان و ... بدانند که روند کار چگونه خواهد بود.
دنیامالی گفت: آرای دیوان عدالت اداری مبتنی بر قانون است، حرمتش را باید نگه داریم، اگر بی قانونی کنیم در فدراسیونها بیشتر تخلف میشود، قانون برای ما مکتوب است و حرمت دارد اگر میخواهیم موفق شویم باید قانونمداری را شروع و اجرا کنیم.
وی افزود: وقتی قانون را رعایت کنیم انضباط سازمانی پیدا میکنیم و به اهدافمان میرسیم. وقتی از مرحله حرف و ایده به عمل میآییم باید قانون را مدنظر داشته باشیم.
وزیر ورزش گفت: اگر امروز با استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی خودمان و طرحهایمان را پایش نکنیم و تحلیل بر مبنای نرمافزار نداشته باشیم نمیتوانیم خلاءها را بشناسیم، مثلا اگر در حوزه قهرمان پروری استعدادیابی میکنیم، چون منابع نداریم کار گلخانهای میکنیم پس باید از علم امروز استفاده کنیم، این علم راهی سریع برای رسیدن به رشد است. عرق ملی و پرچم برای ما اهمیت بالایی دارد و باید توجه زیادی به آن کرد.
دنیامالی افزود: از رفتارهای تصویرسازی متنفرم، کارم باید خودش حرف بزند نباید من داد بزنم که چه کاری انجام داده ام، وزارت ورزش باید در آینده از مقام ۱۹ دستگاههای دولتی به مقام سوم و چهارم بیاید.
وی گفت: من فردا باید اعلام کنم که هیچ ورزشکاری نگران بیمه خود نباشد، باید با مخاطب ارتباط برقرار کرد، چون مخاطب فراوانی دارد و به همین علت کار سخت است. باید با مردم ارتباط برقرار کنیم.
وزیر ورزش افزود: صدا و سیما از گذشته کمک یار ورزش است ما از پایینترین سطوح سنی تا بالاترین سن مخاطب داریم که باید با آنها ارتباط برقرار کنیم. این ارتباط فقط خبری نیست، باید سواد بدنی مردم را همراه با سواد سلامت افزایش دهیم.
دنیامالی گفت: ما ورزش را برای اقتصاد ورزش نیاز داریم، اگر کارگرِ ورزشکار و بانشاط داشته باشیم دقت بیشتری خواهند داشت و آمار مشکلات کاری به حداقل میرسد.
وی افزود: در آینده شرایط را ایجاد خواهیم کرد تا بیشتر از تجربه همکاران استفاده کنیم امیدوارم فقط در قالب حرف نباشد. در همه برنامهها باید به پیوست فرهنگی هم توجه کنیم. باید از کارهای تکراری جلوگیری کنیم و ذائقه مردم را بشناسیم و براساس آن برنامهریزی کنیم. شورای نخبگان جوان تاسیس شده است که از این نخبگان برای رشد ورزش استفاده خواهیم کرد.
وزیر ورزش گفت: امروز دنیا در شرایط خاصی است که خیلی متفاوت است و یک آزمایش بدی را پشت سر گذاشته است و رژیم منحوس صهیونیستی حدود ۵۳ هزار نفر بیگناه را سلاخی کرده، این دنیایی که خود را متمدن و اهل دموکراسی میداند ولی مقابل این جنایتها سکوت کرده و پشتیبانی هم می کند.