بررسی مشکلات دانشگاه فرهنگیان در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس
نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، اعضای این کمیسیون در جلسهای میزبان رجبعلی برزویی رئیس دانشگاه فرهنگیان بودند تا گزارش عملکردی در خصوص این دانشگاه دریافت کرده و به بررسی دغدغهها و مشکلات موجود آن بپردازند.
نصرالله پژمان فر رئیس کمیسیون اصل نود در سخنان خود در این جلسه با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب که فرمودند مسیر جذب معلم باید از دانشگاه فرهنگیان باشد، گفت: باید تلاش کرد تا مشکلات سر راه این دانشگاه برطرف شود چرا که دانشگاه فرهنگیان به عنوان مرجع اصلی پرورش و تربیت معلم است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر مولدسازی برای حل مشکلات دانشگاه فرهنگیان، عنوان کرد: ما شهرستانیها نمیتوانیم منتظر بودجه دولت بمانیم تا کاری انجام دهیم. برخی نگرانیها از دستگاه نظارتی در رابطه با مولدسازی وجود دارد، اما کمیسیون اصل نود با پیگیری که انجام میدهد از دانشگاه فرهنگیان در این خصوص حمایت خواهد کرد. مردمی سازی دانشگاه فرهنگیان نیز برای حل بسیاری از مشکلات این دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.
مصطفی معینی آرانی نماینده مردم کاشان در این جلسه برای حل مشکلات دانشگاه فرهنگیان بر ضرورت استفاده از ظرفیت خیرین برای توسعه دانشگاه فرهنگیان تأکید کرد.
محمد سبزی نماینده مردم ساوه نیز آمایش صحیح در خصوص تأسیس دانشگاه فرهنگیان را از ضروریات این دانشگاه دانست.
علی کشوری سخنگوی کمیسیون اصل نود و نماینده مردم قائمشهر هم یکی از راهکارهای حل مشکلات دانشگاه فرهنگیان را همکاری این دانشگاه با دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاههای کشور دانست چرا که ظرفیت زیادی در بین برخی دانشگاههای دیگر وجود دارد.
محمد خوش سیما نماینده مردم اهر نیز در این جلسه با تأکید بر ضرورت توزیع عادلانه امکانات دانشگاه فرهنگیان در سطح کشور و عدم توجه صرف به پایتخت، یادآور شد: لازم است این دانشگاه برای طرحهای درآمدزا در کل کشور فراخوان بدهد همچنین این دانشگاه میتواند از ظرفیت ساختمانهای متروکه وزارت آموزش و پرورش که از سایر وزارتخانهها در کشور بسیار بیشتر است در حوزه مولدسازی استفاده کند.
رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارش عملکرد با اشاره به تعداد ۱۰۸ هزار دانشجو در حال تحصیل در این دانشگاه گفت: ما باید ۳۵۰۰ نفر عضو هیأت علمی داشته باشیم، اما در حال حاضر تنها ۱۲۰۰ نفر عضو هیأت علمی داریم که نهایتا بتوانیم آن را به ۱۶۰۰ نفر برسانیم. ما برای این کار به بودجه بیشتری نیاز داریم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در ادامه با تأکید بر اینکه این دانشگاه به دلیل اهمیت وظیفه آن که تربیت معلم است باید تافته جدابافته باشد، گفت: اگر قصد داریم تحولی در حوزه تربیت معلم ایجاد کنیم باید چنین نگاهی داشته باشیم چرا که یک معلم حدود ۴ هزار دانش آموز کشور را تربیت میکند از این رو جایگاه بسیار مهمی دارد و شأن تربیت معلم را اهمیت میبخشد. دانشگاه فرهنگیان، مسئول آموزش یک میلیون نفر معلم است و وزارت علوم نمیتواند چنین وظیفهای را گردن بگیرد از این رو باید به این دانشگاه توجه شود.
برزویی، مولدسازی و همکاری با خیرین را نیز به عنوان یک راهکار جهت حل مشکلات دانشگاه فرهنگیان پذیرفت و گفت که این دانشگاه در حال حاضر در این حوزه گامهایی برداشته که البته نیازمند زمان بیشتر برای نتیجه بخشی است.
رسیدگی به گزارش حوزه زمینخواری، اراضی طبیعی و کشاورزی، گزارش طرحهای فاقد مجوزهای محیط زیست و گزارش طرحهای نوسازی ناوگان باری جادهای به دلیل طرز کار غلط دستگاهها در این موارد، دستور کار دیگر این کمیسیون بود که در دوره یازدهم به آن رسیدگی شده بود و برای ارائه به صحن در دوره دوازدهم نیازمند تجدید رأی از سوی اعضای کمیسیون است که بعد از بررسی، رأی گیری آن به جلسه آتی موکول شد.