پخش زنده
امروز: -
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: نبود بازارچههای تخصصی مهمترین چالش مشاغل خانگی در استان است و با وجود ماده قانونی، استان از وجود این بازارچه ها محروم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجتبی ظفری پور با بیان اینکه ارائه تسهیلات مشاغل خانگی زمانی اثرگذار خواهد بود که منجر به اشتغال پایدار شده و فرد بتواند محصول خود را بفروشد، گفت: نبود بازارچههای تخصصی مهمترین چالش مشاغل خانگی در استان است و با وجود ماده قانونی، استان از وجود این بازارچهها محروم است.
وی افزود: با وجود قوانین مصوب از جمله قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، اما هنوز در استان بازارچه مشاغل خانگی وجود ندارد، بنابراین اگر نتوانیم محصولات را در بازار عرضه کنیم، این اشتغال پایدار نخواهد ماند و زود از میدان به در میشود. بسیاری از مشاغل خانگی اگر به ثمر نمیرسد به این دلیل است که نتوانستند بازار فروشی برای محصولات خود بیابند به هیمن دلیل یکی از برنامههای ما برگزاری دورههای آموزشی برای متقاضیان است تا به راحتی محصول خود را عرضه کنند.
ظفری پور با بیان اینکه ارائه تسهیلات مشاغل خانگی باید منجر به اشتغال شود، ادامه داد: متقاضیان فعالیت در مشاغل خانگی باید در رستههایی فعالیت کنند که ارزش افزوده داشته و بتوان در امر صادرات ورود کرد. حمایت از مشاغل خانگی، فرصتی طلایی برای تحقق شعار سال با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" است و یکی از روشهای مشارکتپذیری مردم در تولید، ایجاد مشاغل خانگی است و با حمایت از این بخش، میتوان گامهای موثری در ایجاد اشتغال پایدار برداشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با بیان اینکه سال گذشته ۹۵ درصد تسهیلات مشاغل خانگی خوزستان جذب و به متقاضیان پرداخت شد، اضافه کرد: امسال نیز ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال تسهیلات برای فعالان مشاغل خانگی استان پیشبینی شده که امیدواریم به طور کامل جذ و پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات مشاغل خانگی به شکل مستقل و پشتیبان انجام میشود، گفت: طرحهای پشتیبان (منظور اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که مسئولیت حمایت از تعدادی از شاغلین خانگی را در کل فرآیند تولید و ارائه خدمات برعهده دارند) ابتدا باید در شورای برنامهریزی شهرستان مصوب و سپس تسهیلات لازم به آنها پرداخت شود. هدفگذاری ما در سال جاری، کاهش ۲ درصدی نرخ بیکاری استان است که معتقدم با ایجاد ۷۰ هزار شغل جدید در استان، این موضوع محقق شود.
بر اساس این گزارش سهمیه امسال اشتغال استان، ۷۰ هزار فرصت شغلی است که تاکنون ۲۹ هزار شغل جدید معادل ۴۲،۴ درصد محقق شده است. ۱۵ درصد از سهمیه اشتغال استان معادل ۹ هزار و ۴۵۴ نفر باید به فارغ التحصیلان دانشگاهی اختصاص یابد و در حوزه مشاغل خانگی، اولویت واگذاری طرحها به فارغ التحصیلان است.