:امیر دریادار شهرام ایرانی
.جمهوری اسلامی ایران متولی دو کمیته امنیت دریایی و اقدامات بشر دوستانه آیونز است
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دو کمیته امنیت دریایی و اقدامات بشر دوستانه آیونز را بر عهده دارد و به درستی در حال انجام آن هستیم.
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه برگزاری رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی و خون پاک شهدای عزیزمان، جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی امنیت اقیانوس هند، رزمایش مرکب دریایی آیونز را در شمال اقیانوس هند برگزار میکند.
وی با اشاره به حضور نمایندگان کشورهای مختلف در این رزمایش گفت: تعدادی از کشورهای عضو آیونز به صورت حضوری با اعزام یگانهای شناوری و ناظر و برخی دیگر به صورت بر خط در این رویداد مهم مرتبط با امنیت تجارت دریایی و اقتصاد جهانی حضور دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: قطعا در این رزمایش تجارب قابل توجهی را به اعضا منتقل خواهیم کرد که این بخشی از برنامههای ابداعی جمهوری اسلامی ایران است.
امیر دریادار ایرانی همچنین افزود: نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امنیت شمال اقیانوس هند را برای کشتیرانی و ناوگان تجاری کشور برقرار کردهاند و با اقتدار شاهرگ اقتصادی کشور فعال است. همچنین به تمامی شناورهایی که در این محدوده تردد دارند، در صورت درخواست کمک و یاری خواهیم رساند.
وی تأکید کرد: حضور ما در دریاها به خودی خود امنیتآفرین است و به لطف خداوند متعال، خطوط کشتیرانی در امنیت کامل قرار دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جمع مهمانان کشورهای خارجی که به منظور برگزاری نشست هماهنگی و توجیهی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) در بندرعباس گرد هم آمده بودند، با قدردانی از خداوند بابت این فرصت، گفت: این رزمایش در شمال اقیانوس هند و در یکی از مهمترین گذرگاههای آن برگزار میشود.
وی افزود: نزدیک به ۵۰ درصد از حمل و نقل کانتینرها و ۷۰ درصد از کل نفت جهان در شمال اقیانوس هند جابهجا میشود که این منطقه را به چهارراه جهانی تبدیل کرده است.
امیر دریادار ایرانی با اشاره به جمعیت نزدیک به چهل کشور در همسایگی اقیانوس هند و قرارگیری بیش از ۹۰ درصد جمعیت جهان اسلام در این حوزه، گفت: این منطقه ترانزیت کلیدی تجارت بینقارهای انرژی و کالاهای تجاری است. برآوردها نشان میدهد که ارزش سالانه تجارت بینالمللی از طریق خطوط دریایی اقیانوس هند بیش از ۱ تریلیون دلار است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: مسیرهای دریانوردی در این اقیانوس شامل تنگههای راهبردی هرمز، مالاکا و بابالمندب است که بیش از یک سوم تجارت جهانی کالا در این محدوده جریان دارد.
وی همچنین به وجود ۷۱ درصد از ذخایر نفت و ۶۹ درصد از ذخایر گاز جهان در این منطقه اشاره کرد و گفت: این موضوع وزن ژئوپلیتیک کشورهای حاشیهای را افزایش میدهد.
امیر دریادار ایرانی با بیان اینکه شمال اقیانوس هند به یکی از محیطهای امنیتی پیچیده جهان تبدیل شده است، افزود: این واقعیت بر خطوط ارتباطی دریایی حیاتی تأثیر میگذارد و آنها را در برابر بیثباتیهای منطقهای و چالشهای مختلف آسیبپذیر میکند.
وی گفت: اجلاس آیونز به عنوان بزرگترین گردهمایی نظامی این منطقه میتواند نقش مهمی در مقابله با این چالشها ایفا کند، زیرا هیچ کشوری به تنهایی قادر به تأمین ایمنی و امنیت کامل در این پهنه وسیع دریایی نیست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به وضعیت ناگوار انسانی در همسایگی اقیانوس هند اشاره کرد و گفت: متأسفانه امروز جهان شاهد بزرگترین نسلکشی در طول تاریخ بشریت است و مردم مظلوم فلسطین، لبنان و یمن تحت فشار قرار دارند. آزادیخواهان و ادیان الهی در سایه جاهطلبی و بیعدالتی مورد تجاوز قرار گرفتهاند.
امیر دریادار ایرانی افزود:، اما مدعیان دروغین حقوق بشر در آمریکا و اروپا که فقط واژه حقوق بشر را برای مداخله در ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورها به ویژه کشورهای مسلمان بهکار میگیرند، امروز با تمام توان بدون در نظر گرفتن خواستههای مردم خود، مردم مظلوم منطقه، زنان و کودکان و نیروهای سازمانهای بین المللی را فارغ از اعتقادات دینی با سلاحهای پیشرفته به خاک و خون میکشند و همواره تلاش میکنند با ایجاد تفرقه میان کشورهای صلح طلب منطقه اقیانوس هند، نیروهای دریایی حاشیه این اقیانوس را درگیر چالشهای امنیتی کنند.
وی گفت: تکلیف همه ما با همین همدلی و همراهی که امروز شاهد آن هستیم، همانا تامین و تقویت امنیت، اقتصاد دریایی جهان است.
بازدید نمایندگان کشورهای شرکت کننده در رزمایش از جزیره هرمز
اعضای ناوگروهها و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴، از جزیره زیبای هرمز واقع در خلیج فارس بازدید کردند.
این بازدید با هدف آشنایی نمایندگان کشورهای شرکت کننده در رزمایش با ظرفیتها و زیرساختهای گردشگری و دریایی ایران و همچنین تقویت همکاریهای بینالمللی و آشنایی با ظرفیتهای بالفعل گردشگری کشومان بود.
در این بازدید، مقامات نظامی و دریایی از کشورهای روسیه، عربستان سعودی، تایلند، پاکستان، قطر، عمان و بنگلادش با اماکن و جاذبههای گردشگری جزیره هرمز آشنا شدند.
اعضای ناوگروهها همچنین در بدو ورود به جزیره هرمز مورد استقبال مسئولان محلی قرار گرفتند و در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی ارتش بر این مهم تاکید کردند که ایران کشور بسیار زیبا و با مردمی خونگرم، مهربان و مهمان نواز است و آن چیزی که از نزدیک از کشومان دیده اند با آنچه که از رسانهها درباره ایران شنیده اند بسیار متفاوت است.
جزیره هرمز مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی است که با توحه به مناظر طبیعی و گردشگری که در این جزیره وجود دارد مقصدی برای طبیعت دوستان و گردشگران از اقصی نقاط جهان است، همچنین اعضای ناوگروهها در این بازدید، با بررسی منابع طبیعی و اکوسیستمهای دریایی منطقه، بر اهمیت حفاظت از محیط زیست دریایی تأکید کردند.
این بازدید به عنوان یک فرصت مناسب برای ایجاد روابط دوستانه و همکاریهای نظامی میان کشورها است و انتظار میرود نتایج آن به تقویت امنیت دریایی در منطقه کمک کند.
رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۴ به عنوان یک رویداد مهم، به کشورهای شرکتکننده این امکان را میدهد تا توانمندیهای خود را در زمینه عملیات مشترک دریایی به نمایش بگذارند و در برابر چالشهای امنیتی منطقهای بهتر آماده شوند.
برگزاری مسابقات ورزشی دوستانه و اجرای ورزش صبحگاهی مشترک توسط اعضای ناوگروهها و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ از دیگر برنامههایی بود که در سواحل خلیج فارس برگزار شد.
همچنین نمایشگاهی از صنایع دستی و غذاهای سنتی اقوام مختلف کشور برای بازدید و آشنایی اعضای ناوگروهها و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ در بندرعباس برگزار شد.