پخش زنده
امروز: -
درنشست فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی استان کرمان با حضور رییس واعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ،مشکلات حوزه تولید و قانون گذاری بررسی شد.
به'گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان ،استاندار کرمان امروزپنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با رییس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: کرمان تنها استانی است که آب از دریا آورده، اما یک تصمیم کوچک غیرکارشناسی میتواند بسیاری از شرکتها را نابود کند.
فداکار افزود:: همچنین دولت و قانون در بسیاری جاها از حوزه تولید گرهگشایی کرده اند و اثرگذاری تصمیمها در زندگی مردم و بخش خصوصی فراوان است لذا امیدواریم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن آشنایی با ظرفیتهای استان به وضعیت اقتصادی این استان کمک کند.
وی با تاکید بر اهمیت تصمیمهای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و اینکه بازخورد آنها در کف میدان برای ما به عنوان مجری زیاد است ادامه داد: نتیجه این تصمیمها برای سرمایهگذاران گشایش خوبی خواهد داشت.
سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز گفت: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ظرفیت تامین اطلاعاتی طرحهای استان را دارد گفت: اتاق بازرگانی کرمان به عنوان تشکل بخش خصوصی در کف اقتصاد، تحلیل صرف از وضعیت بنگاههای اقتصادی دارد و در این خصوص آمادگی داریم تا نکات کارشناسی از چالشهای بخش خصوصی را به این کمیسیون منتقل کنیم.
مجید دوستعلی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضرورتهای دعوت از رییس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به این استان را تشریح کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان نیز در این نشست گفت: چهار هزار و ۵۰۰ هکتار زمین شهرکهای صنعتی در این استان برای تولید انرژی خورشیدی ایجاد شده که با حمایت مردم برق تولید میکنیم.
حسین میجانی افزود: در این زمینه هر نفر با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد ریالی میتواند نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی احداث کند و تعهد میدهم که با تولید سه هزار مگاوات طی ۲ تا سه سال ناترازی برق استان رفع میشود، زیرا این استان روزهای زیاد آفتابی دارد.
وی با اشاره به مشکلات شرکتهای صنعتی استان کرمان تصریح کرد: اکنون اراضی برای واگذاری در شهرکهای صنعتی استان نداریم در حالی که هم اکنون ۴۰ هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی ما فعالیت دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان عنوان کرد: قانون جنگلهای دستکاشت مانع احداث کارخانه و توسعه تولید در استان میشود، باید فکری به حال قانون کنید و ما در قبال این اراضی، فضای سبز ایجاد میکنیم، آسیبی نیز به طبیعت وارد نمیکنیم.
نمازی فعال اقتصادی نیز با اشاره به ضرورت تغییر ترکیب سهامداری شستا گفت: توسعه را در طول تکمیل زنجیره ارزش افزوده ایجاد نکرده ایم، ما نباید بگذاریم در مس این اتفاق بیفتد و در کنار کاتد باید نگاهی به تولید پایین دست مس داشته باشیم.
یکی دیگر از فعالان اقتصادی هم گفت: مشکل انتقال حسابهای شرکتهای بزرگ به استان هنوز حل نشده است وسرمایهگذار خارجی با سه میلیون یورو نقد به ایران آوردم در حالی که پول مسدود شد و میگوید که در بدو سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیارد ریال باید ضرر کنم.
به گفته این فعال اقتصادی، براساس قانون باید هزینه را بپردازیم تا برق و گاز را تا نزدیک زمین بیاوریم و دولت حمایتی نمیکند.
یک فعال اقتصادی و تولید کننده کهنوجی نیز گفت: شما بگویید تا کی باید مسیر ۷۰۰ کیلومتری را تا کرمان بروم که مشکلات واحد تولیدی من رفع شود؛ اگر استاندار کرمان نبود منابع طبیعی کارخانه ما را نابود میکرد.
وی ادامه داد: منابع طبیعی ۵۰ میلیارد ریال خسارت وارد و تاسیسات من را جمع آوری کرده است، این کارخانه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما وسایل را بردند و هرچه سرمایه گذاری کنم، نمیتوانم به کف قیمت احداث کارخانه برسم.
یکی از فعالان اقتصادی و کشاورز پسته در این نشست نیز با اشاره به مشکلات کم آبی، قطعی و کسری برق کشاورزان گفت: وزارت نیرو باعث شد ۷۵ درصد درآمد ما امسال از بین رفت؛ با پستههای پوک میتوانید برجهای بزرگ بسازید.
غلامی افزود: کشاورزانی که یکسال زحمت میکشند و ۷۵ درصد محصول آنان از بین میرود، چگونه بدهیهای خود را پرداخت کنند؟
نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با حضور رییس واعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.