بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مهدی حسینپور در همایش روز ملی استاندارد افزود: ایران حتی با وجود برخی مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد در راستای کیفیت یک جایگاه ممتاز و نخست دارد که این نشان از اهمیت برنامههای اجرا شده در حوزه استاندارد دارد.
وی اضافه کرد: کلید واژه و رمز موفقیت مهم در حوزه استاندارد، تدوین استانداردها است که در معاونت آموزش و ترویج فرهنگ استاندارد عملکرد بسیار ارزشمندی از خود برجا گذاشته است.
معاون ارزیابی کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی سازمان ملی استاندارد بیان داشت: کالاهای مشمول استاندار اجباری بهطور مستمر رصد و پایش میشوند و در صورت نبود استانداردهای موردنیاز، کالای مدنظر از رده مصرف مردم خارج میشود.
وی اظهار کرد: استان بوشهر در راستای برنامه ریزی، تضمین و کنترل کیفیت نقش اساسی و کلیدی ایفا میکند و کارکنان در تحقق برنامه عملیاتی و پایش مستمر بازار و نرخ سنجش کیفیت رشد ۱۸۵ درصد را تجربه کرده است.
حسین پور ادامه داد: این وضعیت نوید میدهد با احصاء نظرها و نیازهای مردم بحث کیفیت محقق و کنترلهای حین و بعد عمل و حتی قبل عمل نیز به بازار و جامعه هدف در استان ارائه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز با بیان اینکه امروزه استاندارد سه رکن اصلی یک محصول یعنی کیفیت، سلامت و ایمنی را باید تضمین کند و نقش اساسی در همه ابعاد زندگی دارد، گفت: استاندارد رابط بین تولیدکننده و مصرف کننده بوده و عملکرد تولیدکننده را به مصرف کننده منتقل میکند و نقش مهمی در کیفیت بخشی تولید و صادرات و فرایندهای مختلف بستهبندی، ارزآوری، ارتقاء و بهرهوری و تثبیت بازارهای خارجی موجود و بازاریابی جدید محصولات دارد.
علی باستین افزود: یکی از موارد مورد انتظار استاندارد این است که استاندارد لازم را در کالاهای اساسی و راهبردی، چون میگو، خرما و گوجه در استان داشته باشد که درمعیشت، اشتغال و اقتصاد استان موثرهستند، زیرا بخشی از تولیدات این سه محصول به بازارهای خارجی صادر میشود و باید استانداردهای اجباری آن تدوین و عملیاتی شود تا بازارهای هدف موجود را تقویت و برای یافتن بازارهای جدید اقدام کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر اضافه کرد: اداره کل استاندارد استان بوشهر با وجود نیروهای نخبه و آزمایشگاههای متعدد، در کشور پیشرو است و یکی از قطبهای اصلی استاندارد کشور است که علاوهبر ارائه خدمات در استان، به استانهای دیگر هم خدمات میدهد و حتی میتوان خدمات فنی و مهندسی استاندارد را به کشورهای همسایه صادر کرد.
وی بیان داشت: در سه سال گذشته حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان در تجهیز آزمایشگاههای همکار استاندارد سرمایهگذاری شده و صدور گواهیهای استاندارد به حداقل رسیده و در گواهی تطبیق یا نبود تطبیق کالاهای رسوبی موجود در انبارهای اموال تملیکی نیز عملکرد استاندارد رضایت بخش بوده است.
باستین اظهار داشت: مسئولان و آزمایشگاههای همکار باید هرچه سریعتر نسبتبه تدوین و عملیاتیسازی استانداردهای اجباری سه محصول خرما، میگو و گوجه اقدام کنند، زیرا در انتخاب محصول از سوی مصرف کننده داخل کشور و سایر کشورها بسیار موثر است.
وی گفت: یکی از چالشهای استاندارد از یک سو ظرفیت بالقوه استاندارد از نظر تعداد زیاد آزمایشگاههای همکار در بخش خصوصی و تبدیل آن به بالفعل است، اما باید در توزیع و ارسال نمونه به آزمایشگاهها عدالت را رعایت کنیم، چون بخش مهمی از اشتغالها در این حوزه است.
مدیرکل استاندارد استان بوشهر هم با اشاره به اینکه استانداردها، مشارکت مردمی، جهش تولید و توسعه اقتصادی شعار روز جهانی استاندارد است، افزود: رشد رسیدگی به پروندهها و اسناد و کالاهای وارداتی استان و کالاهایی که به استان صادر میشود از جمله اهدافی است که به آن دست یافتیم که موجب افزایش درآمد دولت در این بخش شده و با اعطاء گواهی نامههای ۱۷۰۲۵ و ۱۷۰۲۰ به شرکت بازرسی و آزمایشگاههای همکار استان شاهد رشد کیفی در زمینه فنی در استان بودهایم.
محسن مشتاقی گفت: اکنون ۴۶ شرکت بازرسی و آزمایشگاه در استان داریم که به استان و دیگر نقاط کشور خدمات ارائه میکنند و حتی برخی از آنها در کشور تنها شرکت فعال استاندارد در ارائه خدمات هستند.
وی اضافه کرد: استاندارد استان بوشهر امسال با رشدی که در زمینه استاندارد خدمات و کالاهای وارداتی و صادراتی داشته در خدمات رتبه ۲ کشوری را کسب کرده و در ارزیابی کالای صادراتی در حای که میانگین کشور ۲۵ درصد بود استان رشد ۴۸ درصدی داشته که نشان از جایگاه برتر استان دارد.
در این همایش از برگزیدگان و فعالان عرصه استاندارد تجلیل شد.