پخش زنده
امروز: -
هفدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی گروههای برتر ، امروز به ایستگاه آخر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، ۱۵ اثر در بخش مسابقه ایران و دگرگونههای اجرایی، سه اثر در بخش مسابقه بینالملل و هفت اثر خارجی نیز در همین بخش از ۲۱ تا ۲۵ مهرماه برای مخاطبان در چهار نقطه مریوان به نمایش درآمدند.
داوران بخش مسابقه ایران و دگرگونههای اجرایی این رویداد هنری رحمت امینی، رحمان هوشیاری و سروش جمشیدی و بخش مسابقه بینالملل هم، مرضیه برومند از ایران، ابرو گولداک از ترکیه و گوران علیکریم از اقلیم کردستان عراق بودند که تجلیل شدند.
در این دوره جدا از برگزیدگان جشنواره، از سامان خلیلیان، از هنرمندان و مدیران برجسته تئاتر کشور، حیدر رضایی از هنرمندان با سابقه و خلاق تئاتر خیابانی و سید سوران حسینی از هنرمندان جوان و پرتلاش این حوزه تجلیل به عمل آمد.
همچنین جایزه ویژه و مستقل مردمی برای پرداختن به موضوع محیطزیست و مسئولیتپذیری اجتماعی و حضور فعال و پویا و همیاری با سایر گروه نمایشی و کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی همراه با جایزه نقدی و لوح تقدیر به بهنام کاوه کارگردان «آخرین صید یک مرد ماهی خوار» از آبادان اهدا شد.
براساس رای هیات داوران، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به فرید نوایی آهنگساز نمایش جنگ و صلح از ایران اهدا شد.
هیات داوران دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را به امیر امینی طراح فضای نمایش بوی سیب تازه طعم مرگ میدهد از ایران اهدا کردند.
در بخش بازیگری زن، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به آرزو علیپور برای بازی در نمایش بوی سیب تازه طعم مرگ میدهد از ایران اهدا شد.
در بخش بازیگری مرد، هیات داوران، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را به فابریس دومینیسی برای بازی در نمایش بانانا اوراما از آلمان-کانادا اهدا کردند.
در بخش طرح و ایده دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به میثم یوسفی برای نگارش طرح و ایده نمایش جنگ و صلح از ایران تقدیم شد.
در اساس رای هیات داوران، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به افشین خدری برای کارگردانی نمایش زمین از ایران تقدیم شد.
هیات داوران در بخش جایزه بزرگ، گروه نمایش زمین از ایران را حائز دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی شناختند.
بیان بدون واسطه دغدغهها با تئاتر
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، گفت: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، بستر بیان دغدغههای جامعه، بدون واسطه با حضور و برای مردم و الهامبخش مدیران اجرایی برای رسیدن به راه حلی برای دغدغه هاست.
حمید نیلی مهمترین پیام این جشنواره را امنیت، نشاط، همدلی و مهربانی دانست و افزود: در طول این چند روز اجرای تئاتر خیابانی، به وضوح شاهد آن در مریوان بودیم.
وی با قدردانی از دبیرخانه جشنواره هفدهم و مدیران استان کردستان برای برگزاری شایسته این جشنواره، ابراز امیدواری کرد سال بعد این جشنواره باشکوهتر و بهتر از امسال برگزار شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد و خاطره شهدای مقاومت و شهید نیلفروشان را هم گرامی داشت.
به گفته نیلی تئاتر خیابانی هنری است که هنرمندان مردم را برای حل مشکلات و معضلات دعوت میکنند و در این چند روز نشاط و سرزندگی مریوان وصف ناپذیر بود.
وی یادآور شد: در تئاتر خیابانی، این هنرمندان هستند که به سراغ مردم میروند و دقایقی که با مردم سپری میشود باید کوتاه باشد تا مطلب مطرح و جمع بندی شود و امیدواریم هنرمندان در سالهای آینده به این نکته مهم توجه کنند.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور چشمگیر گروههای خارجی در این دوره هم تشکر کرد و افزود: امیدواریم جشنواره هجدهم، در حوزه بین الملل پررونقتر از امسال باشد.
تئاتر خیابانی مریوان، کردستان را به دنیا معرفی کرد
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: کردستان مهد فرهنگ و هنر غنی و تاریخی است که هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان توانست این فرهنگ را به ایران و جهان معرفی کند.
امید کریمیان اظهار کرد: هنرمندان با خلق آثار خود به شهر عطر و بوی خوش میدهد و هیچکس نمیتواند مانند هنرمند این عطر را در جامعه ماشینی و شهری امروز جاری کند.
وی ضمن قدردانی از مهمان نوازی و مهمان داری مردم مریوان، از همه دستگاهای اجرایی و مسوولان استانی و شهرستان برای برگزاری آبرومنانه این جشنواره تقدیر کرد.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی افرود: مریوان مهد ادب، عرفان، دانایی و انسانهای توانمند و هنرمندی مانند ماموستا بیسارانی، قانع، ناری، ملاعبدالکریم مدرس و دهها هنرمند دیگر و شهر نهادهای مدنی و فعالان مردم نهاد است که جایگاه ویژهای در زمینه ادب و فرهنگ و هنر استان دارد.
کریمیان با بیان اینکه به فرهنگ غنی و سابقه تاریخی که داریم، افتخار میکنیم، افزود: هنرمند با اجرای هنر خود، انسان را به کار نیک و مهربانی دعوت میکند.
وی گفت: توجه به هنرمند و هنر و حمایت خاص از آنان، درمان بسیاری از بیماریهای روانی، استرس و نامهربانیها را از بین میبرد چرا که آحاد مردم از هر قشری به هنر احتیاج دارند و با پرداختن هنرمندانه به کسب خود میتوانند به آرامش برسند و در کار خود تاثیرگذار باشند.
این نماینده مجلس به فعالیت تخصصی در رشتههای هنری که منجر به تغییر مثبت جامعه منجر شود، تاکید کرد و گفت: معنویات باید در روح آدمی جاری شود و این هنر هنرمندان است که میتواند با نظم دهی به افکار مردم، مادیات را در ذهنها کمرنگ کنند.
کریمیان گفت: درخواست داریم تا در دوره هجدهم، نمایش آثار در روستاهای شهرستان مریوان به ویژه اورامان نیز برگزار شود که در این دوره شاهد خلا آن بودیم.
برگزاری شایسته جشنواره تئاتر خیابانی مرهون مردم هنردوست مریوان است
استاندار کردستان گفت: مردم مریوان هنر دوست هستند که شرایط و بستر مناسبی برای برگزاری این رویداد هنری در ۱۷ دوره گذشته فراهم کردند.
آرش زرهتن لهونی با قدردانی از هنرمندان به ویژه هنرمندان حاضر در جشنواره هفدهم، اظهار کرد: فرهنگ غنی، آداب و رسوم و سنتهای جذاب این منطقه در کنار رویدادهای مهم هنری میتواند به معرفی این ویژگیها به مردم ایران و جهان نقش داشته باشد.
وی خواستار ارزیابی سالانه از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به منظور شناسایی نقاط قوت و کمبودها شد تا هر جا که نیاز به اصلاح دارد، برطرف شود.
استاندار کردستان تاکید کرد: دولت و استانداری و مجموعه مدیریتی در کنار دبیرخانه این جشنواره خواهند بود تا زمینه برگزاری بهتر جشنواره فراهم شود.