پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان عامل ۹۰ درصد آلودگی خاک در استان را فعالیتهای نفتی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فرهاد قلینژاد با بیان اینکه خوزستان با توجه به وجود لولههای نفت و گاز و تاسیسات نفتی از جمله استانهای آسیبپذیر در حوزه فرسایش و آلودگی خاک به شمارمیرود، گفت: قدمت قوانین در حوزه آلودگی آب و هوا نسبت به خاک بیشتر است و خاک آنطور که باید مورد توجه زیست محیطی قرار نگرفته، اما تصویب قانون حفاظت از خاک و شیوه نامههای این حوزه، توجه ویژه به این حوزه در کل کشور را نشان میدهد.
وی افزود: با توجه به اینکه خاک به عنوان یک اکوسیستم پایه و تاثیرگذار بر زیستمندان، انسان و حوزه اقتصاد کشور، از جایگاه بالایی برخوردار است برنامههایی از قبیل برگزاری همایش ملی خاک به منظور ارائه راهکارهای علمی مدیریت خاک، شناسایی خاکهای آلوده و برآوردخسارتهای وارده به خاک در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.
قلی نژاد ادامه داد: قانون حفاظت از خاک، دستگاههای اجرایی را به برآورد و پرداخت خسارتهای وارده به خاک و تلاش برای بازگشت وضع خاک به حالت اولیه الزام کرده است.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان راهکارهای پیشگیرانه از سوی شرکتهای نفتی در برنامه مدیریت زیست محیطی را از جمله سر فصلها و دستورکارهای مهم در برنامه حفاظت از خاک عنوان و اضافه کرد: صنایع استان باید راهکارهای پیشگیرانه خود را ارایه دهند و تاییدیه محیط زیست را نیز دریافت کنند. حفاظت از خاک از جمله موضوعات جدید به شمار میرود از این رو آموزش در این حوزه بسیار مهم و ضروری است.
وی به برگزاری همایش ملی خاک در استان اشاره کرد و آن را فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیتهای علمی استان دانست و گفت: در این همایش مسائل مهم محیط زیست در حوزه خاک در استان میتواند در سطح ملی مطرح و مورد توجه قرار گیرد. در این همایش باید تلاش کرد تا با رویکرد علمی، مشکلات و آلودگیهای خاک را برطرف کرد تا خاک به حالت اولیه خود بازگردد.