پخش زنده
امروز: -
شاخص اهدای عضو در اصفهان ۳۸ درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان گفت: شاخص اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی در این استان در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۸ درصد افزایش داشته که کمسنترین آنها کودک هفت سالهای بود که بهدلیل مسمومیت دچار مرگ مغزی شده بود.
مریم خلیفهسلطانی افزود: ۲۹ فرد دچار مرگ مغزی در استان اصفهان در نیمه نخست امسال با رضایت از خانواده به مرحله اهدای عضو رسیدند که ۷۱ عضو از این بیماران مرگ مغزی به بیماران نیازمند پیوند، زندگی دوباره بخشید. وی، اعضای پیوندی از افراد دچار مرگ مغزی را در این مدت شامل یک قلب، ۴۴ کلیه و ۲۶ کبد اعلام کرد و گفت: ۱۰ فرد دچار مرگ مغزی در ۶ ماهه نخست امسال نیز داشتیم که از خانواده آنها رضایت گرفته شد، اما به دلایل مختلفی موفق به اهدا و پیوند عضو از آنها نشدیم.
مریم خلیفه سلطانی با عنوان اینکه عمل جراحی پیوند کبد پس از وقفه پنج ساله در اصفهان از مرداد امسال در بیمارستان الزهرا (س) از سر گرفته شد، ادامه داد: هفت عمل جراحی پیوند کبد در مرداد و شهریور در این بیمارستان انجام شد. وی همچنین با بیان اینکه در چند ماه گذشته اقداماتی برای تقویت واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان صورت گرفته است، افزود: برنامههای مختلفی نیز برای فرهنگسازی و آموزش در زمینه اهدای عضو از افراد مرگ مغزی اجرا شد.
خلیفه سلطانی، حدود ۵۰۰ نفر را در اصفهان در فهرست انتظار برای پیوند کلیه برشمرد.
اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده (پانکراس) و کُلیههاست؛ علاوه براین، برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غُضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
سال ۱۴۰۲ امکان برداشت و اهدای عضو از ۴۱ فرد دچار مرگ مغزی پس از اخذ رضایت از خانوادههای آنها در استان اصفهان فراهم شد درحالیکه این شاخص در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۱، در ۱۴۰۰ معادل ۲۵ و در سال ۱۳۹۹ برابر با ۱۷ نفر بود.
۲۱ مورد مرگ مغزی در استان اصفهان در نیمه نخست پارسال به اهدای عضو، منجر و ۵۹ عضو از آنها به بیماران نیازمند، پیوند زده شد.