هدفگذاری احداث ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
وزیر نیرو گفت: باید در مدت ۴ تا ۵ سال ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، «عباس علی آبادی» امروز (دوشنبه، ۲۳ مهر) در سومین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی بهینه سازی مصرف و بهرهوری انرژی ایران گفت: ایران کشوری است که در منابع اولیه انرژی اعم از تجدید پذیر و تجدید ناپذیر وضعیت خوبی دارد.
وی به رتبه دوم گازی ایران و رتبه چهارم آن در مقوله نفت و ذخایر شناخته شده آنها اشاره کرد و افزود: در مجموع این ذخایر رتبه نخست جهان را داریم و علاوه بر آن در منابع اولیه تجدید پذیرها اعم از خورشیدی، بادی و آبی نیز وضعیت خوبی داریم.
وزیر نیرو بیان کرد: گرچه درآمد نفتی ما سالیانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار است، اما مصرف انرژی ما نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است که نکته مهمی است و باید در سیاستهای انرژی کشور بازنگری کنیم.
وی تصریح کرد: متهم اصلی در این زمینه اشتباه و اشکال در اقتصاد انرژی است؛ به همین دلیل است که صرفهجویی نمیکنیم و هزینه کردهایمان باز نمیگردد.
وزیر نیرو تأکید کرد: باید اقتصاد انرژی را درست کنیم و اگر میخواهیم شدت مصرف انرژیمان کاهش یابد، باید در همه مسائل به سمت برقی شدن حرکت کنیم.
علی آبادی ادامه داد: در حوزه خودرو تلاش زیادی برای برقی شدن کردیم اما نتوانستیم، امروز نیز اعلام میکنم هر شرکتی بتواند خودروی برقی بسازد برق آن را تامین خواهم کرد.
علی آبادی اظهار داشت: حتی اگر ۱۰۰ هزار تاکسی برقی در کشور داشته باشیم مصرف برق آن به میزان ۲۰۰ مگاوات خواهد شد، این در حالیست که بیش از ۹۳ هزار مگاوات نیروگاه در کشور داریم.
وزیر نیرو گفت: باید در مدت ۴ تا ۵ سال ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد کنیم.
وی افزود: از سرمایهگذاران برای احداث این میزان نیروگاه استقبال میکنیم؛ هر مجموعهای تمایل به احداث دارد، وزارت نیرو کمک خواهد کرد و تسهیلات هم میدهیم.
علیآبادی اظهار کرد: به طور متوسط روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر گازوئیل، ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین، ۷۳۰ میلیون مترمکعب گاز و ۵۵ میلیون لیتر مازوت تولید و مصرف میکنیم، با این حال از ناترازی انرژی در کشور رنج میبریم.
وزیر نیرو بر رفتن به سمت سهمیه بندی عادلانه انرژی تأکید کرد و گفت: تعرفهها باید برای پرمصرفها افزایش یابد و کسانی که بیشتر از الگو مصرف دارند از سایر بازارها باید تأمین کنند.