تداوم کشت محصولات کمآببر در آذربایجانغربی/ برداشت سنجد آغاز شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغاز صل پاییز، برداشت سنجد از سطح باغها و حاشیه زمینهای زراعی استان آغاز شده که پیش بینی میشود امسال حدود ۴۰ تن سنجد از سطح باغات استان برداشت شود.
وی با بیان اینکه درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد، افزود: عملکرد تولید این میوه در هر هکتار دو هزار کیلوگرم است و در مجموع حدود ۱۷ هکتار مساحت باغات سنجد استان است.
دیانتی تصریح کرد: میوه سنجد در چهار نوع عنابی، پائیزی، سفید و سیاه در استان کشت میشود و برداشت میوه سنجد از اوایل نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه مییابد.
لازم به ذکر است که سنجد به عنوان یک میوه دارویی موثر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، به ویژه استفاده از آرد آن بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد و امروزه از آن در صنعت تولید لوازم آرایشی هم استفاه میشود.
میوه سنجد به عنوان یکی از سینهای سفره هفت سین عید نوروز از زمانهای قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش، گردو و تخم آفتابگردان آجیلی از جمله تنقلات مردم آذربایجان غربی به شمار میرود.