ظرفیتهای هوش مصنوعی در صنعت لوازم خانگی
کارشناس هوش مصنوعی گفت: علمِ هوش مصنوعی در کشور وجود دارد، اما در حال حاضر به دلیل نبود زیر ساخت، بهره برداری از آن حداقل است.
آقای امیر اسماعیل ادیب پناه در مصاحبه با تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما در رابطه با تاثیر هوش مصنوعی بر صنعت لوازم خانگی افزود: در حال حاضر کاربرد هوش مصنوعی در صنعت لوازم خانگی کشور، در مرحله روشنگری است و استفاده از آن خیلی کم است؛ به عبارتی علمِ هوش مصنوعی را در اختیار داریم، اما بهره برداری از آن خیلی کم است.
وی اضافه کرد: اگر در تولیدات صنعت لوازم خانگی از هوش مصنوعی استفاده شود، کالای تولید شده ارزانتر و زندگی مردم راحتتر خواهد شد، به این روش که کارخانه دار به جای استفاده از چندین نیروی انسانی، بازوهای هوشمند را به کار میگیرد که به صورت شبانه روز کار میکنند، بهره وری بالا و خطای کمتری هم دارد.
ادیب پناه گفت:همچنین اگر لوازم خانگی، هوشمند باشد، یعنی خود لوازم خانگی تشخیص دهد که الان در چه موقعیتی قرار دارد و چه زمانی روشن و خاموش شود مصرف انرژی کاهش و استفاده بهینه صورت میگیرد.
این کارشناس هوش مصنوعی افزود: دستگاههای هوشمند قادرند نیازهای کاربر را شناسایی کرده و بر اساس آن، تنظیماتی انجام دهند که تجربه کاربری را بهبود بخشند؛ به عنوان مثال، یک تلویزیون هوشمند قادر است برنامهها و محتواهایی را که کاربر دوست دارد، پیشنهاد دهد و این برنامهها را بر اساس سلیقه شخصیاش پخش کند؛ همین مثال را میتواند در ماشین لباس شویی و ظرف شویی هم ذکر کرد.
کاربرد هوش مصنوعی از کاهش هزینهها تا بهینه سازی انرژی
ادیب پناه در رابطه با نقش هوش مصنوعی در بهره وری انرژی هم گفت: لوازم خانگی هوشمند قادر است، هوشمندانه مصرف انرژی را کنترل کرده و بهینه کند؛ ماشینهای لباسشویی هوشمند قادر هستند نوع پارچه را شناسایی کرده و تنظیمات شستشو را بر اساس آن تغییر دهند تا بهینهترین عملکرد را داشته باشد و مصرف انرژی را به حداقل برساند.
وی افزود: هوشمند بودن لوازم خانگی به این معنا نیست که کاربر، برای آن کالا برنامه تعریف کند به طور نمونه، با گوشی تلفن همراه، از راه دور تلویزیون، کولر یا اجاق گاز را خاموش کند؛ هوش مصنوعی زمانی تعریف خودش را دارد که لوازم خانگی خودش، هوشمندانه تشخیص دهد و عمل کند.
ادیب پناه معتقد است: هوش مصنوعی در قیمت تمام شده کالا هم تاثیر دارد و باعث پایین آمدن قیمت محصول نهایی میشود، هوش مصنوعی، مصرف را بهینه میکند، به این معنی که، چون هزینههای آزمون و خطای انسانی و هزینه R&D (تحقیق وتوسعه) که باید انجام شود بسیار بالاست، اگر هوش مصنوعی اینها را خودش انجام دهد به تبع، هزینه تمام شده کارخانه دار کاهش مییابد ضمن اینکه محصول بهتر با قیمت پایینتر وارد بازار میشود.
وی با بیان اینکه این موضوع نشاندهنده روند رو به رشد و قدرت آینده این فناوری است اضافه کرد: اگر کشوری در حال حاضر هزینه منطقی در این حوزه فناوری نکند، مانند انقلابهای صنعتی اول و دوم که فناوری تعیینکننده قدرت جهانی بود، محکوم به شکست خواهد بود و کشورهایی که صاحب این فناوری هستند، برتری خواهند یافت.
ادیب پناه گفت: هوش مصنوعی یک علم و کمک کننده همه صنایع است که میتواند به علوم دیگر کمک کند ضمن اینکه زمان و هزینه تولید را به حداقل میرساند.
وی افزود: یکی از مهمترین چالشهای پیش روی هوش مصنوعی تضاد بین منافع دولت، تولیدکننده و مصرف کننده یا همان کاربر است یعنی باید بررسی شود که نفع هر کدام از ذینفعان به چه شیوهای است.
ادیب پناه گفت: هوش مصنوعی با الگوریتم یا دستورالعملهایی که دارد میتواند در همه علوم ورود پیدا و آنها را تسهیل کند این رسالت هوش مصنوعی است به عبارتی علم آمده، نیازهای بشر را تسهیل، راحتتر و ارزانتر برطرف کند.
کارشناس هوش مصنوعی اضافه کرد: نمونه محسوسی از هوش مصنوعی استفاده شده را، میتوان در وسیله نقلیه خودران نام برد؛ در ماشینهای خودران، هزینههای تولید به شدت کاهش پیدا میکند، از طرفی بر اساس داده ها، خدمات بهتری به کاربر میدهد.
ادیب پناه گفت: با توجه به اینکه درصد بالایی از تصادفات رانندگی به علت خطاهای انسانی رخ میدهد، وسایل نقلیه خودران میزان بروز تصادفات را تا حد زیادی کاهش میدهند،، زیرا خطای ماشین در مقایسه با خطای انسانی کمتر است، ضمن اینکه بهره وریهای میحط زیست افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: اکنون در نقطه عطف تاریخی قرار داریم و با مشکلات زیست محیطی روبرو هستیم که اگر اینها مدیریت شود، با کمک هوش مصنوعی و علومی که در آینده به آن خواهیم رسید مانند علم کوانتوم، آینده روشنتری خواهیم داشت.