به گزارش
خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند گفت:تعیین تکلیف اراضی مدیری موسوم به ۱۴۷ پارچه آبادی که از سال ۱۳۲۰ تا ۱۴۰۰ تعیین تکلیف نشده بود در سال ۱۴۰۰ استارت نقشه برداری که به صورت پیمایش میدانی محدوده هر روستا مشخص و برداشت شده است .
شادمان افزود: پس از آن برای محدوده هر روستا یک سند تک برگ به نام سازمان جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی به مساحت ۲۸ هزار هکتار اخذ شده است.
مهدی شادمان تصریح کرد:در ادامه روند سنددار کردن اراضی برای هر سهم از محدوده کل روستا جداگانه سند تفکیکی گرفته شده است که تاکنون ۱۳۴۶ فقره سند تفکیکی صادر شده است.
وی افزود: در شش ماهه سال جاری ۳۸۹ فقره سند تفکیکی صادر شده که هم اکنون در حال انتقال اسناد تفکیکی بنام بهره برداران و مالکین و متصرفین بر اساس ادوار قولنامه و مدارک مالکیتی در روستاهای شندل، علی رمرودی و روستای گرگ در حال انتقال است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهرستان هم گفت : از ابتدای سال گذشته تاکنون ، کار حدنگاری و تشکیل پرونده برای بیش از دو هزار و ۵۰۰ قطعه از اراضی مستثنیات این شهرستان انجام شده است .
عبدالله سپاهی تصریح کرد :شرکت مهندسین مشاور فرازمین از فروردین ماه سال گذشته کار خود را آغاز و تاکنون ۶۷۰ فقره سند در ۱۳ روستا صادر و هزار پرونده دیگر آماده صدور سند است.
مدیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: خورده مالک بودن و پراکندگی جغرافیایی اراضی شهرستان از مهمترین چالش ها در فرایند صدور اسناد است.
وی افزود: از مهمترین مزایای سند دار شدن اراضی کشاورزی، می توان به تثبیت مالکیت، حفظ کاربری اراضی کشاورزی، هویتدار شدن زمین کشاورزی، اخذ تسهیلات مالی، امکان نظارت و حمایت در بخش کشاورزی کمک به برنامه ریزی برای کشاورزی اشاره کرد.