پخش زنده
امروز: -
چای یکی از محبوبترین نوشیدنیهای ما ایرانی هاست و تفالههای چای حجم زیادی از دور ریختنیها را شامل میشود، این در حالی است که تفاله چای زباله نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گلستان، به گفته دکتر مصنعی محقق گلستانی ، تفاله چای سرشار از مواد مغذی برای گیاهان است و از این پس به جای دور ریختن تفاله های چای می توان آن را در خاک باغچه یا گلدان ریخت تا کود حاصل از آن رشد گیاهان را سبب شود.
مغذی کردن خاک ، رشد بهتر ریشه گیاه ، عملکرد ضد باکتریایی ، ارزان و در دسترس بودن از فواید کود حاصل از تفاله چای است.
یکی از مهم ترین فواید این نوع کود را می توان کمک به حذف کودهای شیمیایی و کاهش پسماند دانست.
به گفته دکتر مصنعی اسیدتانیک موجود در برگهای چای ، یک ماده آلی است که به کمک آن کرم های خاکی فعالیتشان بیشتر می شود و با افزایش خاکورزی ، ریشه گیاه اکسیژن بیشتری دریافت می کند و در نهایت گیاه شاداب تری به ما هدیه می دهد.
به گفته این محقق کشاورزی ، اسید تانیک حاصل از تفاله چای پس از تجزیه ، با کاهش PHخاک ، سبب اسیدی شدن آن می شود ، بنابراین گیاهانی که دوستدار خاک اسیدی هستند مانند کاکتوس ، ساکولنت ها، بگونیا ،بنفشه آفریقایی و گل رز محیط مناسبی برای رشد پیدا می کنند.
علاوه بر گیاهان آپارتمانی ، برخی درختان نظیر درخت سیب ،لیمو ، پرتقال،گیلاس و بوته های شاه توت، توت فرنگی و تمشک هم خاک اسیدی دوست دارند.
او گفت : این کود خانگی می تواند جانشین کودهای شیمیایی شود و برای تهیه این کود گیاهی می توان تفاله چای را مستقیم پای گیاه بریزید تا گیاه از مواد مغذی آن استفاده کند یا میتوانید آن را با خاک گیاه مخلوط کنید تا بهتر بتواند از مواد مغذی تفاله ی چای استفاده کند.
اگر هم علاقه ای به دفن تفاله چای در خاک ندارید، کافی است آن زمان که تفاله چای هنوز نمناک است درون ظرفی از آب بریزیم و پس از تغییر رنگ تفاله ها را جدا کنیم و برای آبیاری گیاهان از آن استفاده کنیم.