پخش زنده
امروز: -
هشتم ربیع الثانی سالروز ولادت خورشید یازدهم از آسمان امامت و ولایت امام حسن عسکری علیه السلام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در هشتم ربیع الثانی در سال ۲۳۲ هجری قمری در مدینه متولد شدند. پدر ایشان امام هادی علیه السلام و مادرشان حدیثه بود.
امام حسن عسکری بعد از درگذشت پدرش به حکم خداوند و به وصیت پدر در سال ۲۵۴ هجری قمری در سن ۲۲ سالگی به امامت رسید. امامت حسن عسکری از سال ۲۵۴ تا سال ۲۶۰ هجری قمری به مدت ۶ سال ادامه یافت.
با توجه به شرایط و موقعیتی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام، در آن قرار داشت، روشن است که موضوع تعیین و انتخاب جانشین آن حضرت، تا چه اندازه از اهمیت و حساسیت برخوردار است. اگر دشمنان اهل بیت علیهم السلام، کوچکترین رد پایی از فرزند امام حسن عسکری علیه السلام و جانشین ایشان به دست میآوردند، قطعا در پی نابودی آن حضرت بر میآمدند و اجازه نمیدادند که سلسله امامت استمرار پیدا کند؛ بنابراین چارهای جز مخفی نگه داشتن موضوع تولد آخرین حجت حق نبود و این پنهان کاری تا حدی بود که تا لحظه تولد ایشان نزدیکترین خویشاوندان حضرت عسکری علیه السلام، نیز هیچ اطلاعی از این موضوع نداشتند.
امام حسن عسکری علیه السلام، درباره فرزند دلبند خویش، نور آل محمد، امام عصر علیه السلام، فرمودند: «. والله لیغیبن غیبة لاینجو فیها الا من ثبته الله عز و جل علی القول بامامته و وفقه للدعاء بتعجیل فرجه» به خدا سوگند مهدی آن گونه نهان خواهد گشت که هیچ کس در زمان غیبت او از گمراهی و هلاکت نجات نخواهد یافت؛ مگر آنان که خدای عز و جل بر اعتقاد به امامت آن حضرت پایدارشان دارد و در دعا برای تعجیل فرج مقدسش، موفقشان فرماید.
امام حسن عسکری علیه السلام با وجود همه آن فشارها و کنترلها و مراقبتهای بی وقفه حکومت عباسی، یک سری فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی در جهت حفظ اسلام و تشیع و مبارزه با افکار ضد اسلامی و ضد شیعی انجام داد که تربیت شاگردان، تشویق نویسندگان، تألیف، پاسخ به شبهات و برخورد با انحرافات و تحریفات از مهمترین کوششها و تلاشهای علمی ـ فرهنگی آن حضرت به شمار میرود.