اجرای موفق طرح ملی پایش باقیمانده سموم کشاورزی در نیشابور
طرح ملی پایش باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی شهرستان نیشابور در شش ماه اول امسال با موفقیت انجام شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به دستورالعملهای سازمان غذا و دارو و اهمیت پایش میزان باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، هر ماه نمونه برداری از این محصولات مانند گوجه، خیار، کدو، هویج، کاهو، کرفس، اسفناج، پیازچه، تره، سیر، کلم، لیمو، پرتقال، هندوانه، برنج، پسته، گندم و ذرت عرضه شده به بازار برای بررسی و ارزیابی باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی انجام میشود.
سمانه رمضانی افزود: سپس نمونهها برای انجام آزمایش به آزمایشگاه مورد تایید سازمان غذا و دارو ارسال میشود.
او با بیان اینکه نتایج این بررسیها به صورت جمع بندی فصلی برای تصمیم گیریهای کلان به وزارت بهداشت ارسال میشود، افزود: این طرح با هدف نظارت بر میزان استفاده از آفت کشها و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی اجرا میشود تا سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی پس از تولید و بسته بندی حفظ شود.
این مسئول اظهار داشت: در این طرح بیش از ٦٠ محصول کشاورزی مورد پایش قرار گرفته است و با توجه به اینکه سموم مختلف مورد استفاده در کشاورزی، دوره کارنس (دوره ماندگاری سموم) متفاوتی دارند، ضروری است کشاورزان در زمان برداشت محصولات کشاورزی این نکته را رعایت کنند.