پخش زنده
امروز: -
منابع آبی و خطوط انتقال و شبکههای توزیع در شهرها و روستاهای این استان نیازمند بازسازی اساسی و مهندسی مجدد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به هزینه های راهبری و اجرای طرحها با توجه به محدودیت اعتبارات گفت:: محدودیت و کمبود شدید منابع آبی زیرزمینی و تشدید روند افت آب زیرزمینی در برخی شهرستان های خراسان رضوی منجر به کاهش کیفیت آبهای موجود شده است.
حسین امامی افزود: پراکندگی زیاد روستاها در استان خراسان رضوی نیز باعث افزایش هزینه آبرسانی به برخی روستاها با تعداد محدود خانوار می شود.
وی بیان کرد : تنش های اجتماعی در جریان حفر و انتقال چاه به دیگر نقاط از چالش ها است و فرسوده بودن شبکه توزیع و خط انتقال به دلیل قدمت زیاد باعث بروز اتفاق و در نتیجه هدر رفت آب می شود.
به گفته وی، اکنون میزان هدر رفت ناشی از فرسودگی در شبکه های توزیع آب خراسان رضوی ۲۱ درصد است.
وی با بیان اینکه واقعی سازی قیمت آب و کاهش الگوی مصرف مشترکین ضروری است، ادامه داد: قیمت پایین آب بها متناسب با هزینه های بالای استحصال و تصفیه نیست، افزایش بالای آمار دام و صنایع کوچک و بزرگ در سطح روستاها به کمبود آب در مناطق روستایی دامن زده است.
امامی گفت: همچنین قطع برق در فصل های گرم و پیک مصرف منجر به خروج تاسیسات از مدار و عدم تامین آب شرب مشترکان و خسارت به تجهیزات آبرسانی می شود.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت «خشکسالی شدید» و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت «خشکسالی بسیار شدید» است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.