پخش زنده
امروز: -
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گفت: جمهوری اسلامی ایران در همه حوزههای فناوری علوم شناختی جایگاه اول یا دوم را در بین کشورهای اسلامی به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، سید احمد فاضلزاده زاده افزود: بر اساس دادههای براساس دادههای پایگاه وب آو ساینس (web of science)، تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در رشتههای زبان شناسی شناختی، بازتوانی شناختی و علوم اعصاب شناختی در جایگاه اول در بین کشورهای اسلامی قرار گرفت.
وی افزود: تولیدات علمی کشورمان در شاخه روانشناسی شناختی، آموزش و پرورش، فلسفه ذهن و ارزشیابی شناختی پس از ترکیه جایگاه دوم را کسب کرد.
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گفت: بر مبنای دادههای اخیر پایگاه وبا آف ساینس برترین دانشگاههای کشورهای اسلامی در حوزه علوم شناختی عبارتند از دانشگاه تهران، دانشگاه ملک سعود در عربستان سعودی، دانشگاه مالزی از کشور مالزی ، دانشگاه استانبول از کشور ترکیه و دانشگاه اندونزی از کشور اندونزی، در کشورمان هم بعد از دانشگاه تهران ، دانشگاههای علوم پزشکی تهران ، صنعتی شریف، تربیت مدرس و امیرکبیر بیشترین تولیدات علمی را در حوزه علوم شناختی داشتهاند.
وی افزود: بر اساس اطلاعات پایگاه web of sciene جایگاه تولیدات علمی کشورمان در حوزه فناوریهای علوم شناختی در دوره ۱۰ ساله با ارتقا ۱۴ رتبهای از رتبه ۳۸ در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۲۴ در سال ۲۰۲۳ رسیده است.
وی افزود: علوم شناختی، پژوهش علمی درباره ذهن و فرآیندهای آن است. این علم به بررسی ماهیت فعالیتهای ذهنی مانند چگونگی درک انسان از خود و محیط اطراف خود و چگونگی تفکر و پردازش اطلاعات میپردازد و از هدفهای اصلی این رشته، پژوهش در زمینه ادراک، توجه، حافظه، یادگیری، تفکر، استدلال و تصمیمگیری و زبان است
علوم شناختی طرح هایدر حال پیشرفت است که از دههی ۱۹۵۰ میلادی آغاز و نام علوم شناختی در سال ۱۹۷۳ به آن داده شده است.