پخش زنده
امروز: -
مرز دوغارون فرصتی طلایی برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این کانون اقتصادی است که زیرساختهای موجود در آن باید تقویت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، فرماندار تایباد روز دوشنبه در جلسه با کشاورزان و فعالان اقتصادی تایباد گفت: باید از همه ظرفیتهای موجود در راستای شناسایی مشکلات این معبر زمینی استفاده کرد که این مهم ظرفیت های نهفته در این منطقه راهبردی را شکوفا خواهد کرد.
مهدی شیردل افزود: دوغارون مهمترین مرز صادراتی ایران با افغانستان به شمار می رود، که پویایی آن نقش زیادی در اقتصاد منطقه، استان و کشور دارد.
وی ادامه داد: قرار گرفتن مرز دوغارون در همجواری افغانستان که مهمترین شریک اقتصادی ایران قلمداد می شود اهمیت و جایگاه این گذرگاه بین المللی را در بین تجار و فعالان اقتصادی ۲ کشور دوچندان کرده است.
فرماندار تایباد با اشاره به اینکه باید از فرصت های موجود این شهرستان در حوزه های مختلف استفاده کرد گفت: استفاده از دانش فنی، تجربیات صاحبنظران و نخبه های علمی نقش زیادی در توسعه روابط ایران و افغانستان در بخش های مختلف دارد.
شیردل افزود: این کشور همسایه از دیرباز به دلیل اشتراکات فراوان فرهنگی با ایران مورد توجه بوده و ولایت هرات به عنوان قطب اقتصادی افغانستان در ۱۲۰ کیلومتری مرز دوغارون مورد توجه تجار و فعالان اقتصادی در بازار هدف افغانستان است که این خود یک مزیت برای کشورمان است.
وی با بیان اینکه تایباد یکی از قطب های کشاورزی استان خراسان رضوی به شمار می رود گفت: کشت فراسرزمینی و افزایش سطح علمی در این بخش می تواند کمک زیادی به رونق کشاورزی ایران و افغانستان داشته باشد که باید زمینه و بستر آن از سوی مسوولین برای ۲ کشور در چارچوب قانون فراهم شود.
فرماندار تایباد افزود:افغانستان اولین شریک صادراتی استان خراسان رضوی است، در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد کالاها از کالاهایی که جنبه صادراتی دارند از استان و مرز دوغارون به مقصد این کشور صادر می شود، کالاهای ایرانی تامین کننده بازار ۳۰ میلیون نفری افغانستان است.
شیردل گفت: کشاورزان و فعالان اقتصادی باید از فرصت موجود در منطقه آزاد دوغارون باهدف رونق بخش اقتصاد نهایت استفاده را داشته باشند که این خود در درازمدت شکوفایی خطه مرزی تایباد را رقم خواهد زد و اشتغال پایدار را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: بدون شک برای بالا بردن توان اقتصادی مردم راهی جز حمایت از بخش خصوصی، توانمندسازی مردم، رفع موانع اقتصادی و گرفتن دست سرمایهگذاران وجود ندارد.
گمرک مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان کشور است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.