پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری استان مرکزی: دادگاه صلح برای رسیدگی به بعضی دعاوی حقوقی و شکایت کیفری ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ حجت الاسلام جزایی افزود: بر اساس سیاستهای قوه قضاییه در این استان ۱۶ دادگاه صلح با حدود ۴۰ شعبه در حوزههای قضایی تشکیل میشود که تا کنون ۱۴ دادگاه در شهرستانها فعالیت خود را شروع کرده است.
او با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از پیشتازان در راه اندازی دادگاههای صلح است عنوان کرد: دادگاه صلح با هدف ورود تخصصی به سمت صلح و سازش بین شاکی و متشاکی، استحکام این مساله و رسیدگی تخصصی به بعضی از دعاوی حقوقی از سوی قوه قضاییه در حال پیگیری است.
حجت الاسلام جزایی یادآور شد: دادگاههای صلح مثل بقیه محاکم و دادگاهها هستند؛ یک دادگاه جداگانه و متفاوت ولی همان شئون دادگاهی را دارند؛ نه تنها دادگاه کیفری و نه تنها دادگاه حقوقی اند بلکه صلاحیتهای چندگانهای دارند.
معاون فناوری دادگستری استان مرکزی گفت: براساس ساختار مصوب، قرارست ۴۶ شعبهی دادگاه صلح در استان راه انداری شود.
ملک محمدی افزود: موضوعات متفاوتی که قبلا در صلاحیت شوراهای حل اختلاف بود، مانند اصلاح اسناد سجلی، دعاوی رفع تصرف عدوانی، ممانعت از حق، موضوعات مربوط به انحصار وراثت، تصادفات و تأمین دلیلها در دادگاههای صلح رسیدگی خواهد شد.
وی اضافه کرد: صلاحیت شوراهای حل اختلاف صرفا در موضوعاتی خواهد بود که از طریق دادگاههای صلح با توافق طرفین و یا مردم به آنها ارجاع خواهد شد.
رئیس دادگستری شهرستان ساوه نیز گفت: دادگاههای صلح پدیدۀ جدیدی ست که براساس قانون برای تحکیم و تقویت سازش در بین اصحاب پرونده ایجاد شده است.
شریفی افزود: براساس برنامهی ابلاغی ۷ شعبه دادگاه صلح در شهرستان ساوه راه اندازی شده تا دعاوی در صلاحیت دادگاه صلح به این شعب ارجاع خواهد شد.
مصطفی پور رئیس شعبه دادگاه صلح نیز گفت: براساس صلاحیت تعیین شده تا نصاب ۵۰ میلیون تومان آرا دادگاههای صلح قطعی است و از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، دادنامههای صادره، در مراجع تجدید نظر استان قابل اعتراض است.