ضرورت تسریع در روند تبادل تجهیزات پزشکی بین ایران و ژاپن
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در دیدار با سفیر ژاپن در ایران بر تشکیل کارگروه مشترک برای پیگیری تفاهمات دو کشور در حوزه سلامت تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمدرضا ظفرقندی در دیدار با تسوکادا تاماکی سفیر ژاپن در ایران گفت: روابط اقتصادی، فرهنگی و سلامتی ایران با ژاپن قدیمی و قابل توجه است.
وزیر بهداشت با بیان این که ایران و ژاپن همچنین میتوانند در زمینه غربالگری بیماریها با یکدیگر همکاری داشته باشند گفت: سرطان پستان در ایران و سرطان مری در ژاپن شایع هستند و میتوان با تشکیل کارگروه مشترکی به تبادل علمی و عملی در زمینه مهار کردن سرطانها به ویژه این دو سرطان پرداخت.
وی ادامه داد: اقدامات جایکا (آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن) در بیمارستانهای امام حسین (ع) و آرش تهران، درخور قدردانی است از جمله اهدای ۵۰ دستگاه ماموگرافی که بسیار اهمیت دارد.
دکتر ظفرقندی با اشاره به سفر خود به ژاپن در گذشته، تصریح کرد: تجهیزات پزشکی ژاپن در ایران مورد استقبال است ولی مشکلات تبادلات ارزی و اقتصادی مانع توسعه این همکاری هاست که باید مرتفع شود.
وی با بیان اینکه تحریمها نباید بر مبادلات دارویی، تجهیزات پزشکی و کالاهای بشردوستانه اثر گذار باشد گفت: ایجاد کانال مشخصی برای مصون ماندن این کالاها از تحریمها لازم است، و باید با تهاتر نفت، روند تبادلات کالاهای سلامت را بین دو کشور ارتقا دهیم و تهاتر برای خرید آمبولانس و دستگاههایی نظیر ام آر آی و سی تی اسکن انجام پذیر است.
در این دیدار تسوکادا تاماکی سفی ژاپن در ایران با بیان این که ژاپن خواستار تسریع در صدور مجوز ورود تجهیزات پزشکی به ایران است، افزود: سازمان جایکا هم اکنون طرح کمکهای بلاعوض برای بهبود تجهیزات پزشکی در ایران را در دست اقدام دارد و چندی پیش یکی از این دستگاهها در شهرکرد بهره برداری شد.
وی خاطرنشان کرد: ژاپن در زمینه مراقبتها و پیشگیری از بیماریها دارای تجارب خوبی است که میتواند برای کاهش شیوع و هزینههای درمان از جمله درمان سرطان پستان، این تجارب را در اختیار ایران قرار دهد.