پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: برای بهبود بهره وری دولت باید نقش تنظیم گری داشته باشد و اجرای بهبود بهره وری را به بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان واگذار کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ میرسامان پیشوایی در مراسم رونمایی از گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ گفت: دولت در رشد بهره وری باید نظام تسهیم منافع را ایجاد کند چراکه اگر دولت چنین شایستگیهایی را داشت قبلا انجام داده بود؛ دولت باید در این موضوع از میان برداشته شود تا مشکل بهره وری حل شود.
وی با اشاره به رونمایی از گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ گفت: امسال سال دومی است که با کمک یک شرکت دانش بنیان گزارش فرآیند ایران را به انجام رساندیم که الگوی خوبی برای شراکت بین بخشهای دولتی و خصوصی محسوب میشود و راهگشای پیشرفت و توسعه کشور خواهد بود؛ گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ از جنس گزارشهای پیمایشی است که متاسفانه در بخش نوآوری و بهره وری بخصوص در حوزه صنایع کشور کم کارکرد بوده ایم.
رئیس سازمان ملی بهره وری به مردم سپاری و نخبه سپاری در ماموریتهای سازمان ملی بهره وری اشاره کرد و گفت: ما با تحقق این امر میتوانیم شبکهای توانمند داشته باشیم که برون سپاری کند و باید برای این شبکه برنامه توانمند سازی داشته باشیم.
پیشوایی افزود: سامانه دیتا باز بهره وری در هفته گذشته افتتاح شد که در اختیار نخبگان قرار گرفت که این سامانه مسیر تکمیل را در حوزه بهره وری طی میکند.
رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: هرچقدر فرآیند اداری سازمانها بزرگتر شود به سمت بهره وری حرکت نکرده ایم.
وی با بیان اینکه بلوغ به تدریج شکل میگیرد، گفت: گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ از سال گذشته روند بهتری داشته است، به طوری که سال گذشته ۷۳۰ نفر از متخصصان، نخبگان و کارشناسان در گزارش شرکت کردند که امسال این عدد به ۸۱۰ نفر رسیده است.
پیشوایی افزود: همچنین سال گذشته حدود ۳۰ درصد از شرکتها در این گزارش حضور داشتند، اما امروز بیش از ۴۰ درصد از شرکتها در گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ شرکت کرده اند.
وی با بیان اینکه در حوزه ارتقای بهره وری، فرآیند، قلب موضوع است، گفت: اگر بخواهیم در حوزه پردازش یا همان فرآیند تحول ایجاد کنیم باید در این حوزه دخالت از جنس بهبود داشته باشیم.
رئیس سازمان ملی بهره وری افزود: در سال گذشته ۷۵ درصد از رشد اقتصادی مربوط به بهره وری بود که باید با اصلاح فرآیندها ارتقا یابد.
پیشوایی گفت: ذیل ماده ۱۱۱ قانون برنامه هفتم موضوع بهره وری خدمات دولت آمده است که بر این اساس دولت مکلف شده بهره وری خدمات دولت سنجیده شود و با بهبود فرآیندها و سازوکارها بهره وری رشد کند، به طوری که خدمات دولتی سالانه ۱۰ درصد بهبود بهره وری داشته باشد که این موضوع به دولت کمک میکند که کدام بخشها باید حذف شود.
وی به نقش مهم سازمان ملی استاندارد در بهره وری اشاره کرد و افزود: سازمان ملی استاندارد در حوزه استانداردسازی خدمات نقش خود را به خوبی ایفا نمیکند و باید خلق ارزش افزوده بیشتری داشته باشد.
باید افزایش بهره وری را از دستگاههای اجرایی مطالبه کنیم
علاالدین رفیع زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این مراسم گفت: بهره وری یک مفهوم چند بعدی است و اگر بخواهیم در این مسیر حرکت کنیم باید بر اساس نوع دستگاههایی که در حوزههای مختلف با آن مواجهیم قلمروی موضوعی متناسب با آن مفهوم تعریف کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید بدانیم که در یک سازمان شرکتی که سودآور است آیا الزاما بهره وری دارد یا ندارد گفت: ما نیازمند ارزیابان حرفهای در زمینه بهره وری هستیم و زمانی میتوانیم از بهبود و افزایش بهره وری بگوئیم که سنجش دقیق صورت گرفته باشد. چراکه نمیتوانیم بر اساس ارزیابی غیردقیق بهره وری را تدوین کنیم و از ارزیابی بر مبنای بهبود یک سازمان استفاده کنیم.
رفیع زاده با بیان اینکه نتایج ارزیابیها اگر مورد توجه قرار نگیرد اشتباه است افزود: خروجیهای ارزیابیها باید مورد توجه دولت و شورایعالی اداری قرار گیرد؛ تکلیف دستگاههای اجرایی را صریحتر و روشنتر بیان کنیم و از دستگاهها مطالبه کنیم که چرا بهره وری در فلان دستگاه کم است و راهکار بخواهیم.
تسهیل محیط کسب و کار بر ارتقای بهره وری اثر مستقیم دارد
مجمدجواد آذری جهرمی وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این مراسم گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ را گزارش خوبی ارزیابی کرد و گفت: گزارش سیمای بهره وری در ایران گزارش خوبی است.
وی افزود: بدون رشد اقتصادی پیشرفت میسر نخواهد بود و با توجه به اینکه شرایطی که ما به دلیل تحریمها در آن قرار داریم ایجاب میکند نحوه کارآیی و ایجاد خروجی برای اقتصاد کشور را اصلاح کنیم تا دولت برای بهبود بهره روی تسهیل گری کند.
آذری جهرمی گفت: تسهیل محیط کسب و کار روی بهره وری اثر مستقیم دارد در حالیکه ۴۰ درصد مدیران کشور علاقهای به بهبود فرآیند برای افزایش بهره وری ندارند.