پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: در استان کردستان بیش از ۴۰ گونه جانوری در معرض خطر تهدید و انقراض قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان، اقبال حمیدی با بیان این مطلب افزود: در میان گونههای در حال انقراض این استان، گونههای پلنگ، خرس قهوه ای، سمندر آتشین وسمندر خال زرد کردستانی در وضعیت بغرنج تری قرار دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه در استان کردستان تاکنون بیش از ۴۵۷ گونه مهره دار شناسایی شده است، افزود: در این میان پرندگان با ۳۱۱ گونه بیشترین تعداد گونه را دارند.
وی با بیان اینکه دوزیستان با هفت گونه، کمترین تعداد گونهها را به خود اختصاص داده اند گفت: پستانداران با ۴۷ گونه، خزندگان با ۳۸ گونه و ماهیان با ۵۴ گونه جمعیت مهره داران استان را تشکیل میدهند.
حمیدی اظهار کرد: داشتن گونههای منحصر به فردی مانند قوچ و میش، کل و بز، کفتار، گربه وحشی، سمندر خال زرد کردستانی، سمندر آتشین، پلنگ، خرس قهوهای، عقاب طلایی، انواع مرغابی، سنجاب درختی و سنجاب زمینی غنای تنوع زیست استان را نشان میدهد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد: در سال ۱۹۳۱ در کنوانسیون زیست شناسان در شهر فلورانس ایتالیا به منظور شناساندن گونههای در خطر انقراض چنین روزی ۱۲ مهرماه (چهارم اکتبر) روز جهانی حیوانات در نظر گرفته شد.
وی تصریح کرد: تنوع زیستی کره زمین بسرعت در حال کاهش است و این امر بصورت مستقیم و غیر مستقیم ناشی از فعالیتهای انسان است.
حمیدی گفت: اکوسیتمهای طبیعی زمین عمدتاّ توسط انسان تغییر داده شده و برخی تا سر حد نابودی تخریب شده اند و نظم موجود در چرخههای زیست – زمین – شیمیایی به هم خورده که موجب افزایش فرسایش خاکهای حاصلخیز و تغییر اقلیم شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان بیان کرد: تعداد زیاد و نامعلومی از گونهها جانوری منقرض شده اند و اندازه جمعیت بسیاری از حیوانات کاهش یافته و در معرض انقراض قرار دارند.