به گزارش واحد مرکزی خبر، العربیه در ادامه این ادعای خود اعلام کرد بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد از پایبند بودن ایران به مفاد بیانیه ژنو یک ناامید شده است بنابراین در دعوت از این کشور برای حضور در کنفرانس ژنو2 تجدید نظر می کند.
این در شرایط است که دعوت دبیرکل سازمان ملل از ایران برای شرکت در ژنو 2 و مخالفت مخالفان سوری با این دعوت از یک سو ، و پیش شرط غربیها مبنی بر ضرورت پذیرش بیانیه ژنو ۱ و رد این ادعا از سوی ایران موجب شده تا برگزاری کنفرانس ژنو ۲ در هاله ای از ابهام باشد .
شبکه العربیه گزارش داد: یک مقام آمریکایی می گوید نمی تواند برگزاری کنفرانس ژنو 2 در زمان تعیین شده را تایید یا تکذیب کند .
همزمان بان کی مون دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد مذاکرات فشرده و فوری درباره حضور ایران در نشست ژنو دو در جریان است .
خبرگزاری رویترز نیز نوشت: دعوت غیرمنتظره و لحظه آخر سازمان ملل متحد از ایران برای شرکت در کنفرانس صلح سوریه باعث شد که برگزاری این کنفرانس روز دوشنبه در هاله ای از ابهام قرار گیرد بگونه ای که مخالفان دمشق تهدید کردند در صورتی که بان کی مون دعوت خود را از ایران پس نگیرد، در این نشست شرکت نخواهد کرد .
آمریکا ، فرانسه و عربستان هم می گویند ایران نباید در گفتگوها شرکت کند مگر اینکه بصورت علنی از بیانیه ژنو 1 حمایت کند . در بیانیه ژنو1 بر ضرورت تشکیل دولتی موقت در سوریه تاکید شده است .
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن اعلام دعوت دبیرکل سازمان ملل از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در ژنو 2 تاکید کرد تهران بیانیه ژنو یک را نمی پذیرد ، زیرا در این کنفرانس شرکت نکرده بود و در تدوین بیانیه پایانی آن نقشی نداشت .
نشست روز چهارشنبه اولین گفتگوهایی خواهد بود که دولت اسد و مخالفان در آن شرکت خواهند کرد .
روسیه نیز که به دنبال حضور ایران در این نشست بود و از مخالفان دمشق و کشورهای غربی به سبب مخالفت با حضور ایران انتقاد کرده است اعلام کرد برگزاری این نشست بدون حضور ایران فایده ای ندارد . سرگئی لاوروف افزود : اگر نام ایران در فهرست مدعوین ژنو2 نباشد نام این اقدام تحریف بی شرمانه است .
موضوع دیگری که سایه سنگینی روی گفتگوها انداخت این بود که اسد ضمن رد هرگونه صحبت درباره کناره گیری از قدرت گفت احتمالا به دنبال شرکت در انتخابات ریاست جمهوری امسال خواهد بود. کناره گیری اسد از قدرت اصلی ترین خواسته مخالفان وی است .
دعوت بان کی مون از ایران ظاهرا باعث شگفتی قدرتهای غربی شد .
سردرگمی دیپلماتیک اخیر ، برگزاری کنفرانس ژنو 2 را تحت تاثیر قرار داده است و ظاهرا این نشست به هیچ عنوان نمی تواند در پایان دادن به جنگی که باعث کشته شدن دستکم 130 هزار نفر شده است به موفقیتی دست یابد .
یک چهارم مردم سوریه از خانه و کاشانه آواره شده اند . نیمی از جمعیت این کشور وابسته به کمکهای بیرونی هستند و بسیاری از آنها نیز در مناطقی زندگی می کنند که خارج از دسترسی امدادرسانان است . عربستان و قطر حامیان مالی و آمریکا و فرانسه حامیان تسلیحاتی تروریستهای سوری به شمار می روند . بیشتر تروریستهایی که در سوریه اقدام به کشتار مردم میکنند ملیت سوری ندارند و با حمایتهای مالی عربستان و قطر از دیگر کشورها به این سوریه اعزام می شوند .