پخش زنده
امروز: -
عباس غفاری کارشناس هنرهای نمایشی معتقد است که شهرداریهای کشورهای مختلف از تئاتر حمایت میکنند، اما در کشور ما اینطور نیست.
عباس غفاری کارشناس هنرهای نمایشی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، درباره مخاطبان صحنه نمایش گفت: تئاتر همیشه یک سری مخاطبان محدود و همیشگی خودش را در سرما و گرما داشته و خواهد داشت ,، اما در این میان یک عده تماشاچی هم هستند یعنی برای دین یک نمایش خاص به تماشاخانهها میآیند ولی در تمام این سال بر تعداد مخاطبان تئاتر اضافه نشده اند.
او درباره دلایل این موضوع گفت: این امر دلیلهای مختلفی دارد. یکی از دلایل هم نبود فرهنگ سازی و کالاهای فرهنگی در خانواده هاست. زیرا ما وقتی میخواهیم یک فرد را به تئاتر علاقمند کنیم باید او را از کودکی به دیدن تماشای تئاتر ببریم. یاحتی در دوران تحصیل مدارس تماشای دیدن تئاتر را اردوهای بچه بگنجانند تا یک فرد در جوانی به این فضا گرایش پیدا کند.
این کارگردان درباره قیمت بلیتهای نمایش گفت: بعضی افراد خرده میگیرند که قیمت بلیتها گران است، اما وقتی به پشت صحنه آن نگاه کنیم، وقتی به مراحل تولید نمایش توجه کنیم، متوجه میشویم اصلا قیمت ۱۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان برای یک نمایش قیمت بالایی نیست. چراکه مالیات ها، قیمت بلیت فروشی، شهرداری و اجاره سالنها باعث میشود ۴۰ درصد آن رقمی که گاهی وقتها میگویند آن نمایش میلیاردی فروش رفته هزینه عوامل خارجی شود.
این کارشناس هنرهای نمایشی با اشاره به حمایتهای فرهنگی از سوی شهرداری گفت: در همه جای دنیا شهرداری بدون دریافت هزینه یک فضایی را برای تبلیغات گروههای تئاتر قرار میدهد، اما در ایران هیچ حمایتی حتی برای تبلیغات هم وجود ندارد که مردم با نمایشهای خوب آشنا شوند و ترغیب شوند که نمایش ببینند. این درحالی است که نه تنها هیچگونه تبلیغاتی برای نمایش تئاتر در شهر توسط شهرداری انجام نمیشود بلکه شهرداری از گروههای نمایشی هزینه مالیات هم دریافت میکند! و سوالی که پیش میآید، این است که این مالیات دقیقا برای چیست؟