برگزاری نخستین رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی به میزبانی کرج
پژوهشگاه بیوتکنولوژی ایران در کرج امروز میزبان برگزاری نخستین رویداد هوش مصنوعی با هدف کاربردهای نوین هوش مصنوعی در کشاورزی و فرصتی برای تبادل دانش و تجربیات این حوزه بود.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی یکی از ۲۱ موسسه و پژوهشگاه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است که با دارا بودن قریب به ۲۰۰۰ عضو هیئت علمی و ۸۰۰۰ محقق و پشتیبان یکی از مهمترین سازمانهای تحقیقاتی جهان است که قدمت برخی موسسات آن به بیش از یک قرن میرسد.
محسن مردی افزود: در ۴۰ سال گذشته تولیدات بخش کشاورزی کشور بیش از ۴۰۰ درصد رشد داشته است که ۳۵۰ درصد این افزایش بواسطه خدمات پژوهشگران سازمان تات و کشاورزان و معاونتهای اجرایی در وزارت جهاد کشاورزی بوده است که مهمترین دلیل آن رسوخ دانش و افزایش بهره وری بوده است.
او تصریح کرد: تغییر اقلیم الگوهای آب و هوایی،الگوهای تولید را در آینده تغییر خواهد داد و ما اگر بخواهیم امنیت غذایی پایدار را داشته باشیم ضروری است که الگوهای تولید را با شرایط جدید تطبیق دهیم تا بتوانیم غذای کافی سالم قابل دسترس را برای کشور تامین نماییم.
به گفته مردی آن چیزی که امروز نیازش احساس می شود تحلیل و نظریه پردازی برای پدیدههایی است که در آینده اتفاق میافتد برای انجام این کار ما نیاز به دادههای دقیق و تحلیل دقیق دادهها و اطلاعات هستیم. ما با تحلیل گذشته میتوانیم آینده را خلق کنیم.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشور گفت: ما مجبور هستیم به زودی کشاورزی دقیق را عملیاتی کنیم و ضروری است از فناوریهای مختلف هوش مصنوعی برای تهیه دادههای دقیق با استفاده از ماهوارهها و حسگرها و همینطور استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل در همه مراحل از کاشت داشت برداشت و زنجیره تامین ارزش استفاده نماییم.
محسن مردی تصریح کرد: ما در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و سایر موسسات سازمان تات توجه ویژه به این موضوع داریم و در پژوهشگاه در حال تاسیس دو پژوهشکده هوش مصنوعی و کلان داده هستیم.
او گفت: امروز بیش از ۵۰ شرکت با پژوهشگاه همکاری میکنند که به زودی مرکز نوآوری افتتاح میشود و ۴ شرکت لنگر مستقر میشوند و در این رویداد تلاش می کنیم با ۴۰ شرکتی که در زمینه هوش مصنوعی فعال هستند و دارای تولید و ایده هستند آشنا شویم و از ظرفیتهای آنها برای ارتقاء بهره وری در بخش کشاورزی استفاده کنیم و اگر لازم است در کشور در بخشهای سیاستگزاری و یا اجرا تغییرات انجام شود آنها را پیگیری نماییم.