فرماندار کالیفرنیا لایحه ایمنی هوش مصنوعی را رد کرد
«گاوین نیوسام» فرماندار ایالت کالیفرنیا، لایحه مهم ایمنی هوش مصنوعی (AI) را که برای نخستین بار در آمریکا ارائه شده بود، رد کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از سرویس جهانی بیبیسی، این قانون برخی از اولین مقررات را در زمینه هوش مصنوعی در آمریکا اعمال میکرد.
«نیوسام» می گوید این لایحه میتواند روند نوآوری را مختل کند و باعث شود توسعهدهندگان هوش مصنوعی از این ایالت خارج شوند.
در مقابل، سناتور «اسکات وینر» که تدوینکننده این لایحه است، میگوید: وتوی این لایحه به شرکتها اجازه میدهد تا بدون هیچگونه نظارت دولتی به توسعه یک فناوری بسیار قدرتمند ادامه دهند.
لایحه ایمنی هوش مصنوعی تلاش داشت تا کاری کند که پیشرفتهترین مدلهای هوش مصنوعی تحت آزمونهای ایمنی قرار گیرند. این لایحه توسعهدهندگان فناوری هوش مصنوعی را ملزم میکرد که اطمینان حاصل کنند فناوری آنها دارای یک به اصطلاح «کلید خاموش» باشد. این قانون سازمانها را مکلف میکرد که یک سیستم هوش مصنوعی را در صورت تبدیلشدن به تهدید، ایزوله کرده و آن را به طور مؤثر خاموش کنند.
این قانون همچنین نظارت رسمی را برای توسعه آنچه به عنوان قویترین سیستمهای هوش مصنوعی شناخته میشود، الزامی میکرد.
فرماندار کالیفرنیا در بیانیهای گفت: این لایحه به این نکته توجه نمیکند که آیا یک سیستم هوش مصنوعی در محیطهای پرخطر به کار گرفته میشود، شامل تصمیمگیریهای حیاتی است یا از دادههای حساس استفاده میکند.
او ادامه داد: در عوض، این لایحه استانداردهای سختگیرانهای را حتی برای ابتداییترین عملکردها اعمال میکند.
در همین حال، «نیوسام» برنامههایی را برای حفاظت از عموم در برابر خطرات هوش مصنوعی اعلام کرد و از کارشناسان برجسته خواست تا به توسعه تدابیر ایمنی برای این فناوری کمک کنند.
فرماندار کالیفرنیا در چند هفته گذشته ۱۷ لایحه را امضا کرده؛ از جمله قانونی که برای مقابله با اطلاعات نادرست و آنچه که به عنوان «دیپ فیک» شناخته میشود، طراحی شده است. «دیپ فیک»ها شامل تصاویر، ویدئوها یا محتوای صوتی است که با استفاده از هوش مصنوعی مولد ایجاد شدهاند.
کالیفرنیا محل استقرار بسیاری از بزرگترین و پیشرفتهترین شرکتهای هوش مصنوعی در جهان از جمله «اوپن اِی آی» سازنده دستیار هوش مصنوعی «چت جی پی تی» است.
نقش ایالت کالیفرنیا بهعنوان مرکزی برای استقرار بسیاری از بزرگترین شرکتهای فناوری جهان به این معنی است که هر قانونی که به تنظیم این بخش بپردازد، تأثیر عمدهای بر صنعت در سطح ملی و جهانی خواهد داشت.
اما «اسکات وینر» تاکید کرده که وتوی این لایحه، شرکتهای هوش مصنوعی را با «هیچ محدودیت الزامی از سوی سیاستگذاران آمریکایی» رها میکند، بهویژه رد شرایطی که کنگره به شکلی معنادار به انفعال در زمینه تنظیم صنعت فناوری ادامه میدهد.
اوپن اِی آی، گوگل و متا از جمله چندین شرکت بزرگ فناوری بودند که به این لایحه اعتراض کردند و هشدار دادند که این لایحه توسعه یک فناوری حیاتی را مختل خواهد کرد.