پخش زنده
امروز: -
رئیس هیات نجات غریق و غواضی خوزستان گفت: طرح پیشگیری از غرق شدگی در سواحل استان نیاز به حمایت دارد و درصورت تعطیلی این طرح، آمار غرق شدگی خوزستان افزایشی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،امید جشانزاده گفت: بررسی آمار نشان میدهد حاصل اجرای طرح پیشگیری از غرقشدگی در سواحل که برای اولین بار در استان خوزستان اجرا شد، کاهش آمار مغروقین شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ بود که با کاهش ۵۱ درصدی مواجه بودیم، این در شرایطی بود که به دلیل گرمای بیسابقه امسال در استان خوزستان میزان مراجعه مردم به سواحل بسیار بیشتر از سال قبل بود و تعداد مغروقین ثبت شده نیز آمار بالایی را نشان میدهد.
وی افزود: از نکات جالب این طرح، ثبت و مشخص کردن ۷۰ نفر نجات یافته در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بود که این آمار نشان میدهد اگر این طرح اجرا نمیشد با چه وضعیت فاجعهواری مواجه بودیم، اما مدیریت و کاهش آمار نشان دهنده کاهش قابل توجه آمار مغروقین بود. به صورتی که در طرح پیشنهادی ما پیشبینی کاهش ۳۰ درصدی آمار مغروقین را داشتیم، اما پس از انجام طرح مشخص شد، بیش از ۵۰ درصد کاهش آمار در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ داشتیم.
جشان زاده ادامه داد: بررسی آمار مغروقین سالهای گذشته نشان میدهد که فصل گرما در خوزستان پایان آذرماه محسوب میشود و در پاییز و اسفندماه شاهد مغروقین زیادی بودهایم؛ بنابراین این خطر وجود دارد که این کنترل و کاهش آمار ناپایدار باشد، ولی با توجه به اینکه استانداری خوزستان اعتباری برای فصل پاییز جهت انجام طرح پیشگیری از غرقشدگی در نظر نگرفته و ممکن است این اقدام طرح را به تعطیلی بکشاند، این تعطیلی یقیناً آمار مغروقین را افزایش خواهد داد.
رئیس هیات نجات غریق و غواضی خوزستان میگوید: در مطالعه اولیه و طرح پیشنهادی، ۹ ماه را برای اجرای طرح پیشگیری از غرقشدگی در استان پیشبینی کرده بودیم، اما اکنون که با کمبود اعتبار مواجه هستیم زنگ خطری است که زحمات شش ماهه ناجیان غریق، مجموعه ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان و امور اجتماعی استانداری خوزستان به هدر برود. از متولیان امور اجتماعی در وزارت کشور و نیز وزارت ورزش و فدراسیون نجات غریق درخواست داریم که یاری کنند اعتباری به این طرح تخصیص داده شود تا ناجیان غریق همچنان در سواحل در سه ماهه پاییز نیز مشغول به فعالیت باشند تا کنترل آمار غرقشدگی ادامهدار باشد.
جای خالی برخی دستگاههای خوزستان در اجرای هرچه بهتر طرح
وی اضافه کرد: در این طرح خیلی از سازمانها میتوانستند حضور داشته باشند، اما یاری نکردند که میتوان به سازمان آب و برق خوزستان، میراث فرهنگی و گردشگری استان، هلال احمر، پایگاههای اورژانس و شهرداری اشاره کرد. این کنترل آمار و عملکرد سندی قابل اعتنا است و امیدوارم این دستگاهها ترغیب شوند که در این طرح به ما کمک کنند.
جشان زاده گفت: این طرح برای اولین بار در استان خوزستان اجرا شد که همراه با مشکلات فراوان بود؛ در زیرساختها، ایاب و ذهاب ناجیان، فرهنگ عمومی و اطلاعرسانی با مشکلاتی مواجه بودیم که امیدوارم در سالهای آینده این مشکلات به حداقل برسد. نجات جان آدمها بالاترین کاری است که میتوان انجام داد که امیدوارم این مهم با تداوم این طرح ادامه داشته باشد.
رتبه پنجم خوزستان در آمار مغروقین و فوتیها
رئیس هیات نجات غریق و غواصی خوزستان ادامه داد: سال گذشته با ۱۴۴ مغروق و فوتی رتبه اول کشور را داشتیم، اما امسال با ۶ میلیارد تومان هزینه و مستقر کردن ۱۲۰ ناجی در سواحل توانستیم ۵۰ درصد کنترل آمار کاهش داشته باشیم و به گزارش پایگاه اورژانس کشور اکنون رتبه پنجم کشور را داریم؛ این عملکرد فوقالعاده ناجیان غریق باید مدیران و مسئولان خوزستان را بیدار کند تا کاری که سالها پیش باید در دستور کار قرار میدادند را اکنون حمایت کنند تا شاهد رشد و توسعه این طرح خداپسندانه، اجتماعی و امدادی باشیم.