پخش زنده
امروز: -
مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، درباره مدیریت آفات اول فصل زراعت کلزا اطلاعیهای منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، درباره مدیریت آفات اول فصل زراعت کلزا اطلاعیهای منتشر کرد.
متن اطلاعیه به این شرح است:
قابل توجه کلزا کاران گرامی استان مازندران
نظر به اهمیت پیشگیری و کنترل آفات اول فصل کلزا، کمیته پیش آگاهی و شبکه مراقبت دانههای روغنی توجه کلزا کاران گرامی را به نکات ذیل جلب مینماید:
حلزون و راب (لیسکها): از آفات مهم و قابل توجه در هنگام سبز شدن کلزا میباشد که با تغذیه از برگهای لپهای و برگهای اولیه عمدتاً از حاشیه مزارع شروع به خسارت مینماید لذا در صورت مشاهده اولین علائم خسارت میتوان از طعمه مسموم متالدهید بمیزان ۶-۵ کیلوگرم یا طعمه مسموم فریکول ۵ گرم در متر مربع ترجیحاَ در حاشیه مزارع هنگام غروب استفاده نمود.
برگخوارها: در برخی از سالها که هوا نسبتاً گرم و خشک باشد جمعیت لاروهای برگخوار در اوایل پاییز در مزارع کلزا و برخی از سبزیجات برگی افزایش مییابد و با توجه به به شرایط آب و هوایی سال جاری و وجود برگخوارها در مزارع سویا، در صورت عدم مدیریت خسارت قابل توجه وارد مینمایند لذا ضمن حذف علفهای هرز حاشیه مزارع در صورت مشاهده اولین علائم خسارت لاروهای سنین پایین آفت مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم توصیه شده از جمله آوانت ۳۰۰ سی سی، فوزالن ۳۵%EC ۲ لیتر، روی اگرو (ماترین) یک لیتر در هکتار تاکید میگردد.
کک کلزا: حشرات کامل کک ها، سوسکهای جهنده به رنگ سیاه براق، قهوهای یا آبی تیره هستند که از پارانشیم برگهای اولیه کلزا تغذیه نموده و برگها به صورت توری (سوراخ سوراخ) دیده میشود. جهت پیشگیری از خسارت آفت یاد شده ضدعفونی بذور کلزا قبل از کاشت با حشره کش گاچو ۱۴-۱۲ گرم یا حشره کش کروزر به میزان ۱۰-۷ سی سی برای هر کیلو بذر توصیه و تاکید میگردد. لیکن در صورت عدم ضدعفونی بذور پس از سبز شدن کلزا در صورت بالا بودن جمعیت و مشاهده خسارت، مبارزه شیمیایی با ککها در حاشیه مزارع با حشره کش کنفیدور به میزان ۴۰۰ سی سی یا حشره کش مالاتیون به میزان یک لیتر در هکتار توصیه میگردد.
رعایت کلیه توصیههای فنی برای کشت کلزا که از سوی مدیریتهای ذیربط و محققین، از جمله بستر سازی مناسب، استفاده از ردیف کارها جهت رعایت میزان بذر مصرفی در هکتار بمنظور عمق مناسب کاشت و سبز یکنواخت، رعایت زمان مناسب کاشت بذر، ایجاد زهکشهای اصلی و فرعی در مزارع آبگیر و کاشت جوی پشته. همچنین مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی به منظور دریافت اطلاعات لازم جهت مدیریت عوامل خسارت زا تاکید میگردد.
رعایت نکات ایمنی از جمله استفاده از ماسک، عینک، چکمه، لباس مخصوص سمپاشی، کلاه ... هنگام کار با سموم شیمیایی و شستن اعضای آلوده پس از اتمام کار با آب و صابون ضروری است.
مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران - مهر ماه ۱۴۰۳