پخش زنده
امروز: -
نشست علمی «حمایت از مظلوم در قرآن و حدیث؛ از اندیشه تا اقدام» در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، در این نشست علمی که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، پژوهشگر گروه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، با تبیین «مفهومشناسی ستمدیده و ستمگر» گفت: ستیز با ظلم و حمایت از مظلوم، سابقهای به درازی تاریخ جور و ستم دارد و همواره بشر در آرزوی دستیابی به عدالت، زیسته است.
دکتر علی جان سکندری افزود: تحقق عدالت و حمایت از مظلوم در دوره کوتاه حیات برخی انبیا، ائمه و صالحان و کمرنگشدن پس از آن، بشر را تشنه عدالت کرده و در آرزوی منجی عالم بشریت نگه داشته است و مرور دورههای مختلف تاریخ بشر، بهویژه دوره معاصر، نشان میدهد نه فقط از کموکیف ظلم کاسته نشده، بلکه بر شدت و حدت آن، افزوده شده است.
این پژوهشگر، عدالتخواهی فردی را امری جهانی دانست و گفت: دفاع از مظلوم نه فقط وظیفه دینی، بلکه وظیفهای انسانی و اجتماعی است؛ انسانی که در برابر ظلم سکوت کند انسان نیست.
مدیرگروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست گفت: ظلم در مقابل عدل است و جایی تنازع پیش میآید که بر اساس عقل روی نداد و بر مردم ستم کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین نوری کوهبنانی با اشاره به این که انسانها در برابر سرنوشت دیگران مسئول هستند و از یکدیگر تأثیر میپذیرند، تأکید کرد: حیات اجتماعی برای انسانها لازم و ضروری است و در واقع این تعاون و همکاری یک اصل در همه مسائل سیاسی، اخلاقی، حقوقی است که باید رعایت شود و یکی از مصادیق، حمایت از مظلوم است.
وی تصریح کرد: جایز نبودن سکوت در مقابل ظلم، از آموزههای الهی در قرآن کریم است از این رو باید در مقابل ظلم و ستم واکنش نشان داد و امت اسلام باید از مظلوم حمایت و دفاع کند و احقاق حق بر اساس عدالت باشد