پخش زنده
امروز: -
برای خرید ماهی راههای شناخت ماهی تازه و نحوه نگهداری آن ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی،رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: تغذیه مناسب و سالم یکی از ارکان اساسی سلامتی است. مصرف سرانه آبزیان در دنیا رو به فزایش است. از این رو تشخیص ماهی تازه و روش نگهداری آن در افزایش مصرف و افزایش سلامتی نقش بسزایی دارد.
دکتر زیدآبادی افزود: تازگی ماهی یکی از اصلیترین فاکتورها در خرید ماهی محسوب میشود.
او گفت:تازگی ماهی به طور قابل توجهی بر کیفیت طعم، بافت و ارزش غذایی آن تأثیر میگذارد. چشمهای شفاف و براق، پوستی مرطوب و درخشان نشانههایی از تازگی ماهی هستند.
دکتر برات الله زیدابادی افزود: ماهی سالم و تازه اصلا بوی بد نمی دهد ماهی تازه باید رایحهی ملایم مدیترانهای و مطبوع داشته باشد.
او گفت: بوی زننده و تند برای فساد ماهی است همچنین دم و باله پشتی ماهی باید از نظر ظاهری سالم، مرطوب و صدمه ندیده باشد. بالههای پاره شده و لزج نشان دهنده نگهداری طولانی مدت ماهی در توری صید است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوارافزود: برای نشانههای بیشتر سلامتی و طراوت باید ماهی را با نوک انگشت فشار دهید. وقتی ماهی فشرده میشود، باید به فرم طبیعی خود برگردد. ماهی تازه موکوسی لغزنده و غیر چسبنده دارد که مقدار آن نباید زیاد باشد.
زیدآبادی، در خصوص بررسی آبشش ماهی هم گفت: آبشش ماهی تازه تمیز روشن و درخشان و بدون مایع چسبنده و لزج است. آبششهای ماهی مانده مرطوب نبوده و رنگی خاکستری و تیره دارد.
وی، افزود: هنگامی که ماهی تازه است، فلس براق، محکم و چسبیده به بدن ماهی خواهد بود ولی وقتی ماهی مانده است فلسها براقیت خود را از دست داده و به راحتی از پوست جدا میشود.