پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: پرداختن به تحقیقات حوزه میکروبیوم باعث ارتقای سلامت جامعه و افزایش امنیت غذایی میشود و این فناوری میتواند تحولی در تحقیقات پزشکی، توسعه داروها و مطالعات زیستی ایجاد کند.
میکروبیوم، میکروبهای همزیست یا ریزاندامگان همزیست (Microbiome) به معنای کلی و فراگیر زیستبوم میکروبها، همهٔ ژنها و تودهٔ سلولهای میکروب را گویند. میکروبیوم، رابطهٔ همزیستی با جانور میزبان دارد به این معنی که این میکروبها هم میتوانند همسفره و هم بیماریزا باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای متالهی در رویداد «میکروبیوم از سلامت تا اکوسیستم محیطی» که امروز برگزار شد، افزود: اهمیت مطالعات حوزه میکروبیوم ما را برآن داشت تا با همکاری مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این رویداد را برای هم افزایی محققان و شرکتهای فعال در این زمینه، برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، حوزه میکروبیوم به یکی از پویاترین و امیدبخشترین زمینههای تحقیقاتی و اقتصادی تبدیل شده است، اضافه کرد: این حوزه که به مطالعه جوامع میکروبی موجود در بدن انسان، حیوانات و محیط زیست میپردازد، ظرفیت عظیمی برای انقلاب در پزشکی، دامپروری، کشاورزی و حتی صنایع غذایی دارد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه، از قابلیتهای مهم میکروبیوم، امکان تشخیص سریعتر و دقیقتر بیماریهای مرتبط با تعادل نداشتن فلور میکروبی است، ادامه داد: در بازار جهانی محصولات انسانی مرتبط با میکروبیوم سریعا در حال رشد است که این شامل بخشهای مختلفی از جمله داروها، مکملهای غذایی و تشخیص است.
متالهی با اشاره به اینکه استفاده هدفمند از پروبیوتیکها و پری بیوتیکها میتواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان داشته باشد، بیان کرد: در بخش دامپروری، استفاده از پروبیوتیکها و پری بیوتیکها به عنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیکها در حال افزایش است، اما با وجود پیشرفتهای قابل توجه، این حوزه همچنان با چالشهایی روبروست و مسائل مربوط به ایمنی و اثربخشی محصولات جدید، نیاز به استانداردسازی روشهای تحلیلی و چالشهای قانونی و اخلاقی دارد که باید به آنها پرداخته شود. با این حال، آینده این حوزه بسیار روشن به نظر میرسد و پیشبینی میشود که در دهه آینده، درمانهای شخصیسازی شده ازاین طریق در پزشکی، دامپروری و توسعه محصولات غذایی فراسودمند بر پایه میکروبیوم، بخشی از واقعیت زندگی ما باشد.
وی افزود: امکان درمان بیماریهای مزمن و پیچیده با روشهای جدید مبتنی بر میکروبیوم، نوآوری در صنایع مختلف، ایجاد فرصتهای جدید در صنایع دارویی، غذایی و زیستفناوری، پایداری زیستمحیطی و کمک به توسعه روشهای پایدارتر در کشاورزی و مدیریت محیط زیست، کاهش هزینههای بهداشتی و درمانی با پیشگیری و درمانهای مؤثرتر امنیت غذایی، افزایش سرمایهگذاریهای دولتی و خصوصی در این حوزهو ارتباط با چالشهای جهانی و حل مشکلات مرتبط با تغییرات اقلیمیاز دلایل اهمیت یافتن این جنس از مطالعات است با این حال، این اولویت میتواند بسته به کشور، منطقه و سیاستهای خاص متفاوت باشد.