فروشگاههای زنجیرهای عامل تضعیف اقتصاد محله محور لرستان
استاندار لرستان فروشگاههای زنجیرهای را از عوامل تضعیف اقتصاد خرد و محله محور استان دانست و گفت: با ورود هر فروشگاه به شهر کسب و کارهای کوچک و متوسط تهدید میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به نقش مالیات بر توسعه عمرانی و اقتصادی مناطق مختلف گفت: در تنظیم قانون توجهی به مناطق کم برخوردار نشده است در شرایطی که وضعیت این استان که چرخه اقتصاد و مالی ان خرد و ضعیف است برابر قانون استانهای برخوردار از ارزش افزوده بیشتر بهره مندترشده و در نهایت چرخه اقتصادی فعال تری خواهند داشت.
ابوطالب شفقت با تصریح بر اینکه اگر جدول برنامه بودجه مثل سابق باشد حق مردم لرستان ضایع میشود از نمایندگان استان خواست که برای اصلاح قانون تلاش کنند.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه لرستان وضعیت مناسبی در چرخه مالی ندارد و باید به این استان توجه شود افزود: همه بنگاههای اقتصادی لرستان باید به استان مالیات پرداخت کنند و یکی از موارد همترازی اقتصادی همین موضوع است.
شفقت فروشگاههای زنجیرهای را از عوامل تضعیف اقتصاد خرد و محله محور استان دانست و گفت: با ورود هر فروشگاه به شهر کسبوکارهای کوچک و متوسط تهدید میشود.
وی افزود: این فروشگاهها از طرفی مالیات را پرداخت نکرده و کالای مشابه را از تولیدکنندگان استان خریداری نمیکنند.
شفقت گفت: امور مالیاتی و اقتصاد دارایی باید موضوع بنگاههای اقتصادی را تعیین تکلیف کنند و نباید این بنگاهها در مرکز حساب بانکی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه شهرداریهای لرستان توان مالی چندانی ندارند افزود: مکاتبات لازم در این راستا انجام شود.
وی ادامه داد: ذیحساب ادارات دولتی نباید خریدهای کالاهای مصرفی خارج از استان را قبول کنند و ادارات استان باید کالاهای تولید استان را خرید کنند.
استاندار لرستان گفت: لرستان کم برخوردار و دارای اقتصاد خرد است بنابر این باید با تفکر و پیگیری راهکار این مشکل را پیگیری و برطرف کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان نیزبر ضرورت دریافت مالیات بر ارزشافزوده فروشگاههای زنجیرهای فعال در استان تأکید و تصریح کرد: با اینکه تعداد این فروشگاهها در حال افزایش است، اما مشکلاتی را برای کسبوکارها دارد، بنابراین نخست باید حسابهایشان در استان متمرکز شود و دیگر اینکه مالیات بر ارزشافزوده آنها به استان برگردد که در لرستان اینگونه نیست.
خاکی افزود: انتظار میرود سهم لرستان از فروشگاههای زنجیرهای محاسبه و مالیات بر ارزشافزوده به استان برگردد.
مدیرکل امور مالیاتی لرستان نیز با بیان اینکه برخی فعالین حوزه اقتصادی در استان فعالیت کرده، اما حساب آنها در تهران متمرکز است، افزود: پرونده مالیاتی بیشتر فروشگاههای زنجیرهای استان در تهران متمرکز است.
حجتالله صالحی خاطرنشان کرد: سال گذشته در سه مرحله و برای ۹ ماه حدود ۷ میلیارد تومان بابت عوارض مالیاتی به استان پرداخت شد که به نظر مبالغ درست و منطقی نیست.
صالحی گفت: مبالغ واریز شده بابت عوارض بوده و ما سهم استان از مالیات این فروشگاهها را میخواهیم، ضمن اینکه با پیگیریهای انجام شده مبلغ مالیات بیش از مبلغ واریزی عوارض بوده و باید به استان برگردد.