پخش زنده
امروز: -
معاون تربیت و آموزش ارتش گفت: در مدت ۷ ساله فعالیت قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر از آنان در قالب این طرح و در طیفهای مختلف آموزشی موفق به اخذ مدرک فنی و حرفهای شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سرتیپ علیرضا شیخ معاون تربیت و آموزش ارتش در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی آجا گفت: قرارگاه مهارت آموزی ارتش در راستای پاسخگویی به نیازهای فنی و مهارتی نسل جوان، کمک به اجتماع و دولت در زمینه اشتغالزایی نسل جوان و ساخت سرمایه اجتماعی شروع بهکار کرده و در نیروهای مسلح سابقه ۷ ساله دارد.
وی افزود: این قرارگاه امروز به عنوان یک بخش تخصصی، برای مدیریت فرایندهای آموزشی و مهارتآموزی در معاونت تربیت و آموزش ارتش ساختار خودش را پیدا کرده و در جهت برنامهریزی، رشد و ارتقاء مهارتهای زندگی، کاری و شغلی برای جوانانی که برای انجام خدمت مقدس سربازی وارد ارتش میشوند، فعالیتش را آغاز و ادامه دارد.
امیر سرتیپ شیخ با تشریح اهداف تشکیل قرارگاه مهارت آموزی، خاطرنشان کرد: توانمندسازی و اشتغالزایی کارکنان وظیفه در اولویت نیروهای مسلح است؛ به عبارتی مهارتآموزی صرفا بحث آموزش نیست، بلکه تلاش انجام شده باید در نهایت منجر به اشتغال جوانان شود. این حق جوانان است که وقتی دو سال در خدمت نیروهای مسلح قرار میگیرند، دستکاههای دولتی باید تلاش کنند آنها را برای زندگی و اتصال به جامعه آماده نماید.
وی با بیان اینکه فرایند مهارتآموزی یک تکلیف سازمانی است که در ارتش دنبال میشود و قرار است هر سرباز یک مهارت را فرا بگیرد، افزود: شعار ما برای کمک به جامعه فنی و بازار کار و ایجاد اشتغالزایی برای نسل جوان «هر سرباز یک مهارت» است، و برای این شعار برنامهریزی کردهایم به همین دلیل هر سربازی که وارد ارتش میشود طبق علاقهمندی باید یک مهارت را متناسب با حرفه و شغل مورد انتظار آینده خود یاد بگیرد که در فرآیند برنامهریزی مرکز آموزش و مهارتی کارکنان وظیفه ارتش این موضوع پیگیری و در حال انجام است و این نگاه بزرگ و کلان با حمایت مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) همراه شده است و تمامی دستگاههای مرتبط با دولت را در قالب یک قرارگاه منسجم در نیروهای مسلح سازماندهی کردهایم.
معاون تربیت و آموزش ارتش تصریح کرد: این نگاه یک نگاه فراسازمانی نیروهای مسلح به حوزه اجتماع در راستای ساخت سرمایههای اجتماعی بسیار موثر و کارآمد بود و برای خوشایندسازی محیط سربازی و افزایش اثربخشی مدت زمان خدمت سربازی در فرایند زندگی جوانان نقش بسزایی داشته که امروز الحمدلله آثار مثبت آن را در اشتغال سربازهایی که خدمت سربازیشان تمام شده را در سامانهای که برای آنها تعریف شده را میبینیم.
وی برنامهریزی برای هدایت و آموزش جوانان در راستای فراگیری تخصصهای خاص را کاری نظاممند در ارتش خواند و گفت: با توجه به نوع حرفه و مشاغل مختلف که در سطح کشور مورد نیاز است، دورههای آموزشی برای سربازان مهارتآموز برگزار میشود و هر سرباز هم با توجه به علاقهمندی یا سابقه کاری قبلی خود میتواند در دورهها شرکت کند و پس از برگزاری آزمون و قبولی در آن، برابر استانداردهای وزارت کار برای این عزیزان گواهینامه مهارتی صادر میشود که با این گواهینامه میتوانند پروانه کسب و تسهیلات بانکی نیز دریافت کنند.
امیر سرتیپ شیخ با بیان اینکه آموزش رشتهها و کارهای فنی و تخصصی کماکان در ارتش ادامه دارد، افزود: آموزش مهارتهای زندگی، سواد مالی، رسانه، اشتغالزایی و کارآفرینی، امداد و نجات، مبارزه با بلیات و مخاطرات طبیعی و بالغ بر ۹۰۰ مهارت در پنج حوزه فنی و حرفهای، جهاد و کشاورزی، ورزشی، آی تی سی، فرهنگی و هنری و گردشگری را نیز در برنامههای کاری خود داریم که این نشاندهنده اهتمام نیروهای مسلح به وصل کردن جوانان به اجتماع و بازار کار است.
معاون تربیت و آموزش ارتش گفت: در مدت ۷ ساله فعالیت قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه ارتش ۶۲۲ هزار نفر در حوزه فنی و مهارت کاری و ۴۴۲ نفر سرباز در حوزه مهارت زندگی آموزش دیدهاند و در کل بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر از کارکنان وظیفه در قالب این طرح و در طیفهای مختلف آموزشی موفق به اخذ مدرک فنی و حرفهای شدهاند و در داخل اجتماع در حال نقشآفرینی هستند.
وی افزود: برای ایجاد رقابت و اشتیاق در بین جوانان مسابقاتی را در بین تخصصهای مختلف برگزار کردیم و امسال با توسعه دامنه موضوعات و رشتههای مهارتی توانستیم در ۲۰ رشته مهارتی در حوزههای فنآورانه و صنعتی در بین جوان رقابت ایجاد کنیم و از بین نفرات برگزیده در سطح نیروهای مسلح و کشوری نیز مسابقات برگزار میشود.