پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان گفت: با توجه به افت منابع زیرزمینی آب، سطح زیر کشت سیب زمینی در استان باید بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد و مدیریت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، بهزاد بابایی درباره وضعیت کشت سیب زمینی در استان همدان که دچار کم آبی شده است، افزود: ارقامی از این محصول داریم که زودرس و کم آب بر بوده و با شرایط بومی مختلف سازگار هستند. او تصریح کرد: در زمینه کشت سیب زمینی باید با اتخاذ راهکارهای منطقی حل مساله کنیم نه اینکه صورت مساله را پاک کرد.
بابایی با عنوان اینکه کشاورزان باید با برنامه ریزی سطح زیر کشت سیب زمینی را کم کنند چرا که رویکرد دولت در چند سال گذشته به این منوال بوده که از تولید و صادرات سیب زمینی حمایتی نشده است، تصریح کرد: به لحاظ تعرفهها و ممنوع کردن صادرات سیب زمینی این پیام را به کشاورزان داده که کمتر تولید کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان هشدار داد: نمیتوانیم به واردات سیب زمینی متکی باشیم زیرا که از این طریق بیماریهای مختلف وارد کشور میشود و آب و خاک کشور را دچار مشکل کرده و از لحاظ حفظ نباتات و قرنطینه قابل پیشگیری نیستند. او به کشاورزان توصیه کرد: تولید محصول خود را کم کنند چرا که سیب زمینی پارسال در سردخانه مانده و به مبلغ ۳۰ هزار ریال فروش میرود در حالیکه هزینه تمام شده تولید آن ۱۰۰هزار ریال تا ۱۲۰ هزار ریال است. بابایی گفت: قیمتهای حاملهای انرژی، کود و سم نیز هزینه تولید را بیش از پیش افزایش داده است بنابر این کشت سیب زمینی باید مدیریت شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان درباره تنظیم بازار سیب زمینی نیز افزود: کشت سیب زمینی باید به گونهای باشد که نیاز مصرف کننده درنظر گرفته و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در استانهای بزرگ و مراکز شهرها توسط شهرداریها جانمایی تا دست واسطه و دلال در این زمینه کوتاه شود.