پخش زنده
امروز: -
اهالی کمشچه در دوران دفاع مقدس با تنورهای خانگی، برای رزمندگان نان میپختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ علی اکبر جعفری رزمنده دوران دفاع مقدس و از اهالی کمشچه گفت:از ۲۰ نوع نان سنتی تولیدی در شهر کمشچه در شهرستان برخوار، ۱۳ نمونه آن در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ملی به ثبت رسیده است.
وی افزود: از هفت هزار نفر جمعیت این شهر، پنج هزار نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم به شغل نانوایی مشغولند.
جعفری ادامه داد: در دوران دفاع مقدس مردم شهر کمشچه بویژه بانوان از نخستین ساعات صبح با پخت نان و خشک کردن و ارسال آن به مساجد و حسینیههای محل آن رابرای رزمندگان جبههها میفرستند.
به گفته این رزمنده دوران دفاع مقدس مردم کمشچه علاوه بر این چه در دوران سیل، زلزله و چه در مراسمهای مذهبی هم به پخت نان مشغول هستند و در اربعین امسال هم روزانه ۵۰۰۰ قرص نان گرم در موکب اهالی کمشچه پخت و بین زائران توزیع میشود.
مهارت پخت نان سنتی کمشچه به شماره ۷۶۸ در سال ۹۱ درفهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده است و قدمتش به پخت و توزیع نان در دوران دفاع مقدس برای رزمندگان بر میگردد.
نان کمشچه که خوش عطر و طعم و لذیذ است در کشور شهرت دارد.
شهرکمشچه از توابع بخش حبیب آباد شهرستان برخوار است که در ۲۵ کیلومتری شرق اصفهان قراردارد.