پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استاد حکیمی در حوزه ادبیات دینی و قبل از انقلاب بخصوص ادبیات کودکان نوجوان سر آمد است و مرور زندگی او نشان میدهد که او در حوزه کتاب کودک شصت سال اثر گذاری فکری داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم تشییع این استاد پیشکسوت ادبیات در مصاحبه اختصاصی با خبرنگارما گفت: حکیمی از زاویههای مختلف شخصیت کم نظیری بود.
وی با بیان اینکه آثار استاد حکیمی در گذشته برای نسل نو و خوانندهای مکتب اسلامی پیام شادی داشت، افزود: کتابهای ایشان قبل از انقلاب در شمارگان قابل توجه عرضه میشد.
آقای صالحی گفت: بعد از انقلاب هم حوزههای اصلی کاری ایشان تاریخ و تمدن اسلامی، ایران و اهل بیت (ع) بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ایشان فقط یک نویسنده خوب نبود بلکه یک انسان خوب بود. وقتی با ایشان مراوده داشتیم روح بلند و پرطراوت ایشان و انس و ارتباطی که این استاد فقید با شاگردان داشت بی نظیر بود.
وی در پایان با اشاره به آثار ماندگار این استاد پیشکسوت ادبیات ایران گفت: معرفی بیشتر این استادان به جامعه به ویژه نسل جوان از وظایف و مسئولیتهای وزارت ارشاد است، زیرا وقتی که این بزرگان شناخته شوند، نسلهای جدیدتر ارتباط نسلی بهتری با این مفاخر کشور برقرار میکنند.
محمود حکیمی ۹ شهریور سال ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد.
وی بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، برای تحصیل دررشته زبان انگلیسی وارد دانشگاه تربیت معلم شد و پس از مدتی تدریس در مدارس تهران، برای ادامه تحصیل در رشته تعلیم و تربیت به انگلستان رفت و پس از دریافت درجه فوق لیسانس و بازگشت به ایران، به تدریس در مراکز تربیت معلم پرداخت.
استاد حکیمی، نویسندگی را از سال ۱۳۳۹ در مجله کیهان بچهها شروع کرد که چهار سال ادامه داشت.
نخستین کتاب دینی حکیمی در سال ۱۳۴۷ درباره زندگانی مصعببن عمیر صحابی قهرمان پیامبر اسلام بود که با عنوان «اشرافزاده قهرمان» به چاپ رسید و مورد استقبال نوجوانان و جوانان قرار گرفت و بارها تجدیدچاپ شد.
محمود حکیمی در زمینه ادبیات، تاریخ تمدن و تاریخ اسلام قلم زده و کتابهای بسیاری را نیز ترجمه کرده است.
داستانهایی از عصر ناصرالدینشاه، مجموعه چهارجلدی «هزار و یک حکایت تاریخی»، رمان پرفروش «نقابداران جوان»، مجموعه ۲۲ جلدی «تاریخ تمدن» و دهها اثر دیگر از نوشتههای این نویسنده پیشکسوت است.
استاد حکیمی دو روز قبل در سن ۸۰ سالگی و بعد از سه سال تحمل بیماری دار فانی را وداع گفت.