موفقیت پزشکان ایرانی در درمان سرطان کبد با سلول بنیادی
پزشکان بیمارستان فوق تخصصی محک موفق به درمان سرطان کبد در کودکان به کمک سلول های بنیادی شدند.
{$sepehr_old_video_43354}
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ پزشکان بیمارستان محک که ویژه درمان سرطان کودکان است اعلام کردند موفق به درمان سرطان کبد یا هپاتوبلاستوم در کودکان با تزریق سلول های بنیادی شده اند و نخستین مورد این درمان امروز از بیمارستان محک مرخص شد.
این نخستین بار است که از پیوند سلول های بنیادی در درمان سرطان کبد در کودکان در ایران استفاده و آرین بیست و دومین کودک در جهان است که از این طریق درمان شده است.
دکتر امیر عباس هدایتی سرپرست بخش پیوند سلول های بنیادی این بیمارستان امروز در جمع خبرنگاران گفت: هپاتوبلاستوم شایع ترین سرطان کبد در کودکان است و بیشتر در پسرها گزارش می شود و درمان آن مبتنی بر جراحی تومور و شیمی درمانی پس از جراحی است.
وی افزود: در مواردی که هپاتوبلاستوم در کودک علاوه بر کبد به بافت های دیگر مانند استخوان، مغز استخوان یا ریه ها نیز سرایت کرده باشد، احتمال زنده ماندن کودک برای پنج سال بعد از جراحی و شیمی درمانی، 25درصد تعیین می شود اما با جداسازی سلول های بنیادی از خون بیمار و تزریق آن مجددا به کودک می توان احتمال درمان سرطان را در کودک به بیش از70درصد رساند.
دکتر هدایتی در تشریح پیوند انجام شده گفت: تومور کبدی آرین یک و نیم ساله پس از تشخیص بدخیمی، در بیمارستان کودکان مفید جراحی و پس از آن کودک برای ادامه شیمی درمانی و پیوند سلول های بنیادی خون ساز به بیمارستان محک منتقل شد.
وی اضافه کرد: برای پیوند سلول های بنیادی در آرین، سلول های بنیادی از خون محیطی کودک استخراج و پس از آن مغز استخوان کودک از طریق دارو کاملا تخریب شد و سلول های بنیادی تکثیر شده مجددا از طریق دستگاه به بدن وی برگردانده شد و به این ترتیب مغز استخوان جدیدی برای کودک بوجود آمد.
دکتر هدایتی با بیان این که سلول های بنیادی کودک پس از تزریق به محل ضایعه کبدی و همچنین مغز استخوان تخریب شده ی کودک می روند و شروع به تکثیر می کنند، گفت: در بدن انسان ها نمونه اولیه ای از سلول های بدن قرار داده شده است که می توانند به همه سلول های دیگر تبدیل شوند و جایگزین سلول های آسیب دیده و سرطانی شوند.
این فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان گفت: در حال حاضر از پیوند سلول های بنیادی در درمان سرطان های خون همچون انواع لوکمی، سرطان غدد لنفاوی، بیماری هوچکین، تالاسمی، بیماری های متابولیک، کم خونی ناشی از کم کاری مغز استخوان و سرطان چشم یا رتینوبلاستوم در کودکان استفاده می شود که همگی در ایران نیز به انجام می رسند.
وی استفاده از سلول های بنیادی در درمان تومورهای سرطانی مانند تومورهای کبدی، ریوی، کلیوی و تومورهای مغز را نیز از پژوهش های جدید در باره درمان با این سلول ها برشمرد و گفت: دومین کودک مبتلا به هپاتوبلاستوم نیز برای پیوند سلولهای بنیادی نیز امروز در بیمارستان محک بستری شده است.
ایران پس از آمریکا، ایتالیا و ژاپن، چهارمین کشور دنیاست که موفق به درمان هپاتوبلاستوم کودکان با نتایج موفق شده است.