پخش زنده
امروز: -
برداشت کنجد ارگانیک دیم از سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی شهرستان کلات آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلات گفت: کنجد گیاه زراعی بومی شهرستان است که در سالهای با رطوبت مناسب سطح زیر کشت ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار هم میرسد.
جعفر خالقی افزود: میانگین عملکرد ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم است و کجد دیم کلات در هکتار تا ۵۰ در صد روغن دارد و ارزش غذایی آن بلحاظ تهیهی روغن خوراکی و کنجاله آن خوراک مناسب وام میباشد.
وی افزود: دانه کنجد سرشار از مواد معدنی ضروری مانند روی، مس، منیزیم و کلسیم است. علاوه بر این، دانههای کنجد از ویتامین B، ویتامین E، آنتی اکسیدانها، فیبر و پروتئین تشکیل میشوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلات گفت: دانههای کنجد سرشار از پروتئین و پلیفنولها هستند روغن کنجد ارزش غذایی بالایی دارد و گنجاندن آنها در رژیم غذایی اقدامی مناسب است.
در شهرستان چندین کارگاه روغن کشی و محصولات جانبی وجود دارد عمده محصولات تولیدی برای مردم منطقه و گردشگران به فروش میرسد