پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسئول بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان مهریز: ۱۳ تا ۱۸ درصد دانش آموزان از اختلالات عضلانی و اسکلتی رنج میبرند که به نحوه استفاده از کیف و کوله آنها ارتباط دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدعلی برزگری افزود:کوله پشتی معمولترین وسیله حمل دفتر و دیگر وسایل مورد نیاز به مدرسه محسوب شده و به عبارتی همراه همیشگی کودکان در طول سال تحصیلی است.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد که کوله پشتی، اگر به صورت صحیح و مناسب انتخاب شود و مورد استفاده قرار گیرد، مناسبترین وسیله برای حمل وسایل روزانه است، زیرا میتواند بارها را متقارن نگه دارد.
کارشناس مسئول بهداشت حرفهای اظهار داشت:، اما آمارها نشان میدهند که ۱۳ تا ۱۸ درصد دانش آموزان از اختلالات عضلانی و اسکلتی رنج میبرند که به نحوه استفاده از کیف و کوله آنها ارتباط دارد.
وی خصوصیات ظاهری یک کوله پشتی مناسب را بدین شرح عنوان کرد:
۱. کوله پشتی باید از سبکترین جنس و باداوم و از نوع قابل شستشو انتخاب شود.
۲. اندازه کوله باید متناسب با سن و جثه دانش آموز باشد. به عنوان مثال بایستی پهنای کوله با عرض تنه کودک همخوانی داشته باشد.
۳. کوله حتماً پدهایی در ناحیه شانه، پشت و سینهها داشته باشد، زیرا شانهها محل عبور عروق خونی و رشتههای عصبی مهم میباشند.
۴. کوله شامل کمربندهای اضافی (کمربند سینهای و کمربند لگنی) باشد تا هم حمایت اضافی ایجاد کند و هم وزن را از شانه و کمر به لگن انتقال دهد. کولههایی که دارای یک بند در قسمت قفسه سینه یا دور کمر هستند، مطمئنتر از سایر کولهها هستند و سلامت سر، گردن و کمر فرد را تضمین میکنند.
۵. پهنای نوار کوله پشتی که روی شانه قرار میگیرد باید معادل ۵ سانتیمتر باشد.
۶. کوله باید شامل جیبها و فضاهایی متناسب با نوع استفاده باشد تا سبب تقسیم وزن اشیا و نگهداری آنها در جای امن و دسترسی آسان به وسایل شود.
۷. وزن کوله پشتی را بررسی کنید. برای دانش آموزان دبستانی وزن کوله پشتی نباید بیش از ۱۰% وزن بدن آنها و برای دانش آموزان راهنمایی و دبیرستانی این مقدار نباید بیش از ۱۵% وزن بدن باشد.
۸. بندهای کوله پشتی باید به طور متقارن تنظیم شده باشند. عدم تقارن دو تسمه موجب بر هم خوردن تعادل بدن میشود.
۹. در حالت طبیعی، کوله پشتی پس از آویزان کردن باید حدود ۳ سانتیمتر بالاتر از خط گودی کمر قرار بگیرد. تسمههای کوله پشتی باید طوری تنظیم شوند که کوله از ناحیه آخرین مهره کمری که به موازات خط ناف در ناحیه پشتی قرار دارد پایینتر نیامده و شانهها را به طرف عقب نگه دارد.
۱۰. کوله پشتی باید تا حد امکان به پشت فرد بچسبد و از معلق نگه داشتن آن خودداری شود.
۱۱. تقسیم بندی داخل کیف باید به گونهای باشد که وسایل ثابت بمانند و به راحتی جابه جا نشوند تا تکان خوردنهای وسایل داخل کیف به بدن انتقال پیدا نکند.
۱۲. به دانش آموز آموزش دهید که از همه قسمتهای کوله پشتی استفاده کند. بار سنگین باید کاملاً به پشت بدن چسبیده باشد یعنی در ناحیه شانه و بارهای سبک باید در قسمتهای جلو باشد و اگر این مسأله رعایت نشود در ناحیه کمری فشار خواهیم داشت.
۱۳. به دانش آموز بیاموزید که کوله پشتی را درست روی زمین بگذارد و بردارد. توصیه میشود هنگام بلند کردن کوله پشتی به جای کمر، زانوها خم شوند و زمانی که کوله را روی شانههای خود میاندازند، آن را با هر دو دست خود بردارند.
۱۴. به دانش آموزان توصیه میشود هر وقت که فرصتی دست داد، کوله پشتی را از پشت خودشان بردارند و زمین بگذارند و مواقعی که ضرورت ندارد، کوله را با خودشان به این طرف و آن طرف نبرند.