روزنامه انگلیسی گاردین بررسی کرد؛
نگاه نوجوانان استرالیایی به محدودیت سنی شبکههای اجتماعی چیست؟
گاردین نوشت: برخی کودکان و نوجوانان استرالیایی تعیین محدوده سنی برای استفاده از شبکههای اجتماعی را ارزشمند میدانند، در حالی که برخی دیگر میگویند این تصمیم در روابط اجتماعیشان مشکلساز است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه گاردین، برنامه نخستوزیر استرالیا درباره تعیین محدودیت سنی برای دسترسی کاربران به رسانههای اجتماعی، این هفته زمینه طرح مباحث بسیاری را درباره اینکه سن مناسب این تصمیم چیست، آیا اعمال محدودیت سنی امکانپذیر است و آیا این محدودیت برای کودکان و نوجوانان مفید خواهد بود یا نه ایجاد کرد.
«آنتونی آلبانیز» استدلال کرده که این برنامه همان چیزی است که والدین خواستار آن بودهاند چرا که کارشناسان سلامت روان هم هشدار میدهند که این موضوع میتواند کودکان را به سمت موقعیتهای کمتر ایمن در شبکههای اجتماعی سوق دهد.
«گاردین» حالا با نوجوانان و کودکان گفتگو کرده تا نظر آنها را درباره اینکه آیا از این ایده حمایت میکنند و آیا این موضوع میتواند مؤثر باشد، جویا شود. مصاحبهشوندگان نظرات متفاوتی داشتند؛ از بیفایده تا خوب و حتی قاتل زندگی اجتماعی.
«ژنوویو» ۱۴ ساله ساکن شهر ملبورن میگوید: من فکر میکنم رسانههای اجتماعی فضای بسیار خوبی برای گفتگو با دوستان، بروز و ظهور خلاقیت افراد است. به همین دلیل تعیین محدودیت سنی اثر منفی بر ارتباطات اجتماعی ما خواهد داشت.
«رزا» ۱۳ ساله ساکن برونته هم میگوید: تعیین محدودیت سنی بسیار ناراحتکننده است. من از رسانههای اجتماعی برای گفتگو با دوستانم استفاده میکنم. در مدرسه، ما گروههای گفتگو داریم و این واقعاً خوب است که با تیم و مربیمان در تماس باشیم.
«پتا» ۱۱ ساله ساکن نیوساوتولز نظر دیگری دارد: من فکر میکنم خوب است که سن کاربران فضای مجازی را بالا میبرند. با این تصمیم شما زمان بیشتری برای آموزش مغزتان و تشخیص اطلاعات نادرست از واقعیت خواهید داشت.
این نوجوان استرالیایی ادامه میدهد: رسانههای اجتماعی مکان کاملاً امنی نیستند و میتوانند خطرناک باشند.
او این را هم اضافه میکند که در حال حاضر، مغزهای ما نمیتوانند درک کنند که رسانههای اجتماعی چقدر میتوانند خطرناک باشند. این رسانهها سرگرمکنندهاند، اما ما باید بدانیم که چگونه کار میکنند و چه تأثیری بر ما دارند.
«پتا» در بخش دیگری از اظهاراتش تاکیدمیکند: افراد همسن و سال من نباید این برنامهها را روی دستگاههای شخصی خود داشته باشند. اما من بچههایی را میشناسم که این کار را میکنند. آنها از برنامههایی مثل تیکتاک، فیسبوک و همچنین یوتیوب استفاده میکنند. حتی برخی از آنها حسابهایی دارند که بسیار فعال هستند و عکس و ویدئو منتشر میکنند.
«استورم» ۱۶ ساله ساکن پورتلینکلن میگوید: رسانههای اجتماعی جایی است که میتوانم از واقعیت فرار کنم و خودم باشم بدون اینکه نگران آزار و اذیت دیگران باشم.
«آمالیا» ۱۵ ساله ساکن نیوساوتولز نوجوان دیگری است که گاردین با او درباره تعیین محدودیت سنی برای استفاده از شبکههای اجتماعی گفتگو کرده است.
او در پاسخ به سوال این روزنامه گفت: من فکر میکنم این واقعاً خوب است، زیرا میبینم که بسیاری از جوانترها بهطور مداوم تحت تأثیر رسانههای اجتماعی قرار دارند و احساس میکنم که حتی زمان کافی برای بزرگشدن ندارند.
«آمالیا» اضافه میکند: رسانههای اجتماعی گاهی میتوانند مفید باشند، اما معمولا تأثیر منفی زیادی بر روی افراد دارند. این رسانهها میتوانند اعتقادات شخصی شما را تحت تأثیر قرار دهند.
به گفته این نوجوان استرالیایی، «اسنپچت» و برنامههایی شبیه به آن میتوانند بسیار خطرناک باشند. کودکان در «اسنپچت» حتی در معرض مواجهه با افرادی قرار میگیرند که از آنها درخواست عکسهای برهنه میکنند؛ بنابراین کاری که دولت قرار است انجام دهد، کار بسیار خوبی است.
وی ادامه میدهد: وقتی مادرم گوشیام را برای چند روز میگیرد، در آن چند روز احساس خوبی دارم، چون تقریباً از گوشیام اضطراب میگیرم. نمیخواهم ریاکار به نظر بیایم، اما من دائماً در شبکههای اجتماعی هستم و انگار در آن دنیای بزرگ غرق شدهام.
«آمالیا» میگوید: من درباره تجربیات دوران کودکی مادرم میشنوم و احساس میکنم که احتمالاً بدون گوشی میتوانستم بیشتر با دوستانم وقت بگذرانم و کارهای سرگرمکنندهتری انجام دهم. معلمم به من میگفت که بچهها نامههای دستنویس دریافت میکردهاند و فکر میکنم این واقعاً جالب است.