پخش زنده
امروز: -
بیماری هپاتیت C مزمن میتواند خطراتی را برای سلامتی فرد ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای این بیماری درمان قطعی وجود دارد از همین رو رویکرد معاونت بهداشتی در این زمینه حذف هپاتیت C تا ۲۰۳۰ است.
دکتر حسین پور، با اشاره به اینکه هپاتیت C یک بیماری عفونی در کبد است و این بیماری از طریق خون آلوده منتقل میشود که میتواند کوتاه مدت (حاد) یا بلندمدت (مزمن) باشد،افزود: رویکرد اصلی معاونت بهداشتی حذف وریشه کنی این بیماران است از همین رو در غربالگریهای دورهای موارد مشکوک برای طی کردن کل فرایند درمان تحت مراقبت و حمایت کارشناسان بهداشتی مراکز و پایگاههای بهداشتی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه هپاتیت C یک بیماری جدی و بالقوه تهدید کننده کبد است که توسط ویروس هپاتیت ایجاد میشود، گفت: هپاتیت C مزمن بیماری خطرناکی است و میتواند حتی باعث نارسایی کبد یا سرطان کبدی شود.
اوگفت: نکتۀ مهم آن است که بسیاری از افرادی که به هپاتیت C مزمن مبتلا هستند، علائمی ندارند و زمانی متوجه بیماری خود میشوند که بیماری پیشرفت کرده است.
کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هپاتیت سی از طریق تماس با خون فرد بیمار سرایت میکند، افزود: این بیماری بیشتر از طریق سوزنهای مشترک یا سایر لوازم دارویی منتقل میشود، اما از طریق تماس جنسی، استفاده از وسایل شخصی مانند تیغ یا مسواک یا از مادر به نوزاد در طول زایمان منتقل شود.
وی با بیان اینکه خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره، درد مفاصل و زردی پوست و چشم از جمله علائم ابتلا به هپاتیت C است،گفت: درمان هپاتیت C معمولاً ۸-۱۲ هفته طول میکشد و اکثر افراد پس از درمان بهبود پیدا میکنند.