پخش زنده
امروز: -
یکی از چالشهای مهم در تربتحیدریه نگرش فرهنگی مردم به ازدواج و فرزندآوری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: شبکه خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه شامل سه شهرستان زاوه، مهولات و تربتحیدریه است که جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر را زیر پوشش دارد.
دکتر محمد قربانی افزود: در این سه شهرستان، ۳۶ مرکز خدمات جامع سلامت و ۱۴۵ خانه بهداشت فعال هستند که خدمات بهداشتی جامع و تخصصی را به مردم ارائه میدهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: در سه شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، نرخ تولد از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ حدود ۱۰ هزار تولد در سال بوده که این رقم در سال گذشته به ۴ هزار و ۵۰۰ تولد کاهش یافته است.
قربانی این کاهش را فاجعهآمیز عنوان کرد و افزود: این کاهش نشاندهنده کاهش سالانه جمعیت است، علاوه بر این، آمار ازدواج و طلاق نیز نگرانکننده است که در سال گذشته، حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ ازدواج ثبت شده است، در حالی که تعداد طلاقها به ۱۱۵۸ مورد رسیده است.
قربانی گفت: این کاهش ازدواج و افزایش طلاقها نشاندهنده بحرانهای اجتماعی و فرهنگی است که نیازمند توجه و اقدامات جدی است.
او با بیان اینکه وزارت بهداشت آییننامهای برای تشویق به تولد بیشتر تصویب کرده است، گفت: بر اساس این آییننامه، خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت موظف به بررسی و مقایسه تولدهای سال گذشته با سال جاری هستند.
قربانی افزود: تأثیرات اجتماعی و اقتصادی این تغییرات جمعیتی بسیار گسترده است، که ایدههای قدیمی مانند فرزند کمتر، زندگی بهتر در گذشته تأثیر زیادی بر جامعه گذاشتهاند و بیشتر تحصیلکردهها و افراد مرفه به این ایدهها روی آوردهاند، اما اکنون با تغییر شرایط اقتصادی و اجتماعی، باید سیاستهای جدیدی برای تشویق به فرزندآوری و افزایش نرخ تولد در نظر گرفته شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، گفت: اجرای سیاستهای کلی بدون هدفگذاری دقیق برای گروههای مختلف، از جمله کارمندان، پزشکان و روستاییان، میتواند به مشکلات بیشتری منجر شود.