پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه مازندران موفق به طراحی و ساخت دستگاه پاستور سازی خاویار با استفاده از پلاسمای سرد شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، تیم تحقیقاتی دانشگاه مازندران موفق به طراحی و ساخت دستگاه پاستور سازی خاویار با استفاده از روش مواد فعال شده توسط پلاسمای سرد شده است.
در این روش که در سه مرحله انجام میپذیرد خاویار پس از استحصال بدون هیچ گونه تغییری در رنگ، مزه و قوام، فرآوری میشود.
سرپرست این تیم تحقیقاتی با بیان اینکه متداولترین شیوه استریل و ضد عفونی کردن خاویار پس از استحصال، از طریق نمکهای مخصوص انجام میپذیرد گفت: در این روش، پاستور سازی خاویار به وسیله مایع فعال شده توسط پلاسمای سرد در دستگاه انجام میپذیرد.
فرشاد صحبت زاده با اشاره به اینکه بهره گیری از این روش میتواند جایگزین روشهای متداول فرآوری خاویار شود، تلاش برای افزایش ماندگاری خاویار حداقل به مدت یکسال، طعم دهی و زمینه سازی برای افزایش صادرات این محصول را از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح و ساخت این دستگاه بر شمرد.
به گفته وی، با استفاده از این روش همهی میکروارگانیسمها از قبیل باکتری، قارچ و اسپورها در خاویار از بین میرود و پس از بسته بندی نیز امکان رشد برای این میکروارگانیسمها وجود ندارد.
دستگاه پاستورسازی خاویار با استفاده از روش مواد فعال شده توسط پلاسمای سرد که پانزده سال دانش در آن نهفته است در طول چهار سال با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ساخته شد.
طرح ساخت این دستگاه نیز سال ۱۴۰۱ نیز به عنوان طرح برگزیده ارتباط جامعه با صنعت از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری معرفی شد.
زینب دیوارگر گزارش می دهد